Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 89% στις διανυκτερεύσεις σε ελληνικά καταλύματα

Τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς καταγράφεται μεγάλη άνοδος στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις, τόσο από αλλοδαπούς όσο και από Έλληνες.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 89% στις διανυκτερεύσεις σε ελληνικά καταλύματα

Στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2022, στο σύνολο των καταλυμάτων αυτών παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις κατά 87% και στις διανυκτερεύσεις κατά 89,1%, σε σχέση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022, οι αφίξεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 102% και των ημεδαπών κατά 51%, ενώ οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 100,8% και των ημεδαπών κατά 40,8%, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας περιόδου του έτους 2021.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε όλα τα είδη καταλυμάτων, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2022, αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή 76,3% του συνόλου των αφίξεων και 85,6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Για την ίδια χρονική περίοδο, η μέση διαμονή ανά άτομο στο σύνολο των καταλυμάτων ανήλθε σε 4,3 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των ημεδαπών 2,6 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 58%, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2022, έναντι 45,7% του αντίστοιχου διαστήματος του 2021.

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v