Αισιοδοξία από Κ. Χατζηδάκη - Γ. Στουρνάρα για την οικονομία

Για συναντίληψη με τον υπουργό Οικονομικών, έκανε λόγο ο διοικητής της ΤτΕ. Να στείλουμε μήνυμα ότι είμαστε στον δρόμο της κοινής λογικής, το μήνυμα Κ. Χατζηδάκη.

Αισιοδοξία από Κ. Χατζηδάκη - Γ. Στουρνάρα για την οικονομία

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσαν ο ΥΠΟΙΚ Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή τους.

Στο χέρι μας είναι εφαρμόζοντας τη σωστή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, μακριά από δημαγωγικούς πειρασμούς να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής, επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπάρχει συναντίληψη με τον υπουργό οικονομικών, επεσήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμώντας ότι ανοίγεται ένας καθαρός ορίζοντας για την Ελλάδα.

Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Στουρνάρας, γνώριμοι από παλιά θυμήθηκαν στις δηλώσεις τους την εξαιρετική συνεργασία που είχαν όταν ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν υπουργός Οικονομικών, την περίοδο 2012 - 2014 και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών ήταν υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα και η οικονομία είναι σήμερα εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ οι επαφές μεταξύ των δυο πλευρών εφεξής θα είναι τακτικές, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ έθεσε στη διάθεση του οικονομικού επιτελείου το τμήμα ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο είναι το μεγαλύτερο της χώρας. 

Στο περιθώριο της συνάντησης έγινε γνωστό ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ, όπως επίσης και ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη κοινός τόπος διαπιστώθηκε πως είναι η τεράστια σημασία της άσκησης συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, υπέρμαχος της οποίας είναι ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στο παρελθόν έχει αναφέρει πολλές φορές ότι στην αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε τους πολιτικούς Αγιους Βασίλιδες για 2-3 μήνες και δεν πάμε πουθενά. 

Στο θέμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων πάγια θέση της ΤτΕ είναι ότι τέτοια ζητήματα αντιμετωπίζονται με περισσότερο ανταγωνισμό και όχι με διοικητικά μέτρα, πρακτική που βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση του λεγόμενου «πληθωρισμού της απληστίας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v