Φραγκογιάννης : Σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις ΕΕ -Ινδίας

ο κ. Φραγκογιάννης μετέφερε τη σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία, επισημαίνοντας ότι οι τρεις προτεινόμενες συμφωνίες είναι πολιτικά και οικονομικά κρίσιμες.

Φραγκογιάννης : Σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις ΕΕ -Ινδίας

Τη σημασία της εξωστρέφειας ως χαρακτηριστικού που καθιστά μια οικονομία ανταγωνιστική και ανθεκτική ανέδειξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης κατά την παρέμβασή του σήμερα στην άτυπη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων/Εμπόριο (FAC/Trade) που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της ισπανικής προεδρίας της Ε.Ε.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη Στρατηγική Οικονομικής Ασφάλειας της ΕΕ, στην πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ινδίας καθώς και στις τρέχουσες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες, με έμφαση στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Mercosur, Χιλή, Μεξικό).

Αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ - Ινδίας, ο κ. Φραγκογιάννης μετέφερε τη σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία, επισημαίνοντας ότι οι τρεις προτεινόμενες συμφωνίες είναι πολιτικά και οικονομικά κρίσιμες, ειδικά στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο, καθώς, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στο στόχο της Ε.Ε. για διαφοροποίηση των εξαγωγικών αγορών και των αλυσίδων εφοδιασμού.

Τον ίδιο ακριβώς στόχο, όπως επισήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετούν και οι πολυαναμενόμενες συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με τους εταίρους μας στη Λατινική Αμερική, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στην υπογραφή των υπό επεξεργασία συμφωνιών.

Στις τοποθετήσεις τους, οι συμμετέχοντες αξιωματούχοι τόνισαν την αναγκαιότητα διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισαν την ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης αλλά και διεύρυνσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών της Ε.Ε. με αξιόπιστους εταίρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v