Η Γαλλία προσκαλεί τους νέους ελληνικούς μονόκερους

«Με την πρωτοβουλία για επαναβιομηχάνιση θα μεταμορφώσουμε την οικονομία μας. Είναι ευκαιρία να αυξηθούν οι κοινές ελληνογαλλικές επενδύσεις σε τομείς όπως η καινοτομία και ο τουρισμός». Κάλεσμα της Γαλλίδας πρέσβεως σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Γαλλία προσκαλεί τους νέους ελληνικούς μονόκερους

Τη νέα καμπάνια για την ελκυστικότητα της Γαλλίας στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του τουρισμού παρουσίασε σήμερα η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Λοράνς Αουέρ, καλώντας τους Ελληνες δρώντες στους τομείς αυτούς να επωφεληθούν από τη δέσμη πρωτοβουλιών και δαπανών που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών που αποσκοπούν να δώσουν νέο δυναμισμό στην οικονομία της Γαλλίας, με πλάνο τη «Γαλλία 2030», η κυβέρνηση Μακρόν θα διαθέσει 54 δισ. ευρώ με τη μορφή ενισχύσεων και επιδοτήσεων. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα θελήσουν να επενδύσουν στη Γαλλία θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα αυτά», τόνισε η Λοράνς Αουέρ. «Οι πρώτοι ελληνικοί μονόκεροι ήδη έχουν βρει τον δρόμο τους στη Γαλλία και θα ενισχυθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους», πρόσθεσε. «Με την πρωτοβουλία για επαναβιομηχάνιση της Γαλλίας θα μεταμορφώσουμε την οικονομία μας και στο πλαίσιο αυτό είναι ευκαιρία να αυξηθούν οι κοινές ελληνογαλλικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς, όπως η καινοτομία και ο τουρισμός».

Η πρέσβης υπογράμμισε το εύρος και την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό τομέα, καθώς και τις προοπτικές ενίσχυσής τους.

Στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας, σημειώνεται ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 200 γαλλικές επιχειρήσεις, ενώ το διμερές εμπόριο αυξήθηκε το 2023 κατά 8%. Η Λοράνς Αουέρ είπε ειδικότερα ότι πολυάριθμες ελληνικές και γαλλικές εταιρίες έχουν σημαντικές σχέσεις σε διαφοροποιημένους τομείς, όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι βιοτεχνολογίες, η ενέργεια, το θαλάσσιο εμπόριο, η ναυπηγική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής πρεσβείας, η Γαλλία είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη για τους διεθνείς επενδυτές, χάρη στις δυναμικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων, στη δυναμική και ποιοτική αγορά εργασίας και στις υπηρεσίες διευκόλυνσης των ξένων επενδυτών.

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης ξένων επενδυτών, το Παρίσι προσφέρει διευκολύνσεις για διαμονή και φορολογικές ελαφρύνσεις με έμφαση τους τομείς της υγείας, της υψηλής τεχνολογίας, της οικολογικής μετάβασης και της βιομηχανίας τροφίμων.

Πρωτοβουλίες όπως η «French Tech» ενισχύουν ήδη τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, τόνισε η πρέσβης.

Η υπηρεσία Business France άνοιξε και πάλι γραφείο στην Αθήνα το 2023 και θα αποτελέσει τον κύριο συνομιλητή των ελληνικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεών τους στη Γαλλία.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η πρέσβης σημείωσε ότι 3.000 Ελληνες φοιτητές σπουδάζουν στη Γαλλία κάθε χρόνο, ενώ η γαλλική γλώσσα διδάσκεται εκτενώς στην Ελλάδα έχοντας στο δυναμικό της 360.000 μαθητές. Σημείο επαφής για όσους επιθυμούν να κάνουν σπουδές στη Γαλλία είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η Γαλλία προβάλλει το γεγονός ότι το κράτος χρηματοδοτεί τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, ότι είναι έκτη στον κόσμο σε δαπάνες για την Ερευνα και την Ανάπτυξη (R&D), ενώ είναι η πρώτη στην Ευρώπη στην φιλοξενία των 100 κορυφαίων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Ως προς την τουριστική συνεργασία, 1,7 εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, ενώ η Γαλλία είναι ο έβδομος τουριστικός προορισμός για τους Ελληνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v