Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος "αέρας" από το Metropolitan Expo Athens

Νέα δεδομένα στον χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων δημιουργεί το Metropolitan Expo ο νέος εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος της Αθήνας που λειτουργεί από τις αρχές του χρόνου στην περιοχή του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Νέος αέρας από το Metropolitan Expo Athens
Νέα δεδομένα στον χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων δημιουργεί το Metropolitan Expo, ο νέος εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος της Αθήνας που λειτουργεί από τις αρχές του χρόνου στην περιοχή του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Το εκθεσιακό - συνεδριακό κέντρο είναι επένδυση ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ και παρουσιάστηκε επίσημα από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Athens Metropolitan Expo Α.Ε. κ. Χρήστο Κοπελούζο και τον γενικό διευθυντή, κ. Μαρίνο Μαρίνο.

Στην εταιρία που διαχειρίζεται το έργο συμμετέχουν ο όμιλος Κοπελούζου μέσω της εταιρίας Cameron με 30%, η εταιρία ΡΟΤΑ με 30%, ο όμιλος Λάτση, μέσω της Lamda Development με 11,67%, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μέσω της REDS με 11,67%, η J&P ΑΒΑΞ με 11,67% και ο κ. Αντώνης Πίκουλας με 5%.

Κέρδη σε 5 - 6 χρόνια

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ της Athens Metropolitan Expo Α.Ε. κ. Χρήστο Κοπελούζο, η επένδυση αναμένεται ότι θα αποφέρει στους μετόχους της κέρδη μετά την πάροδο 5 - 6 ετών.

Ο κ. Κοπελούζος παραδέχτηκε ότι η οικονομική κρίση έχει εμφανώς επηρεάσει και τον χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων καθώς όπως ανέφερε οι επιχειρήσεις που μετέχουν στις εκθέσεις μειώνουν πολύ το κόστος τους.

Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κλάδου αφού οι εταιρίες ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις καθώς είναι ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους να προσεγγίσουν τους πελάτες τους.

Πάντως ο ίδιος ο κ. Κοπελούζος χαρακτήρισε ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων στον χώρο του εκθεσιακού - συνεδριακού τουρισμού τα προβλήματα που προκαλούν αντιδικίες όπως αυτή της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής με το αεροδρόμιο.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι πολλές αντιδράσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στις επενδύσεις που αφορούν στον τομέα της ενέργειας, χώρο όπου κατ’ εξοχήν δραστηριοποιείται ο όμιλος Κοπελούζου.

Το εκθεσιακό κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2009, αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, αφού η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε μόλις οκτώ μήνες, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη.

Από τις αρχές του χρόνου έχει φιλοξενήσει στους χώρους πολλές μεγάλες εκθέσεις και το επόμενο διάστημα έως τον Νοέμβριο θα ακολουθήσουν συνολικά έξι ακόμη διοργανώσεις εκθέσεων, με την αρχή να γίνεται την επόμενη εβδομάδα από τη μεγάλη τουριστική έκθεση "Τουριστικό Πανόραμα".

Να σημειωθεί ότι οι χώροι του Metropolitan Expo Athens εκτείνονται σε συνολική έκταση 160.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 50.000 τετραγωνικά είναι στεγασμένοι χώροι. Το Metropolitan Expo διαθέτει 4 αίθουσες με υπερσύγχρονα συστήματα και με τεχνολογική υποδομή όπως επιδαπέδιες παροχές, wi-fi πρόσβαση και σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε ετήσια βάση μπορεί να δεχτεί περίπου 450.000 φιλοξενώντας έως 4.000 εκθέσεις. Παράλληλα, διαθέτει πάρκινγκ 100.000 τ.μ.

Στην εταιρία που διαχειρίζεται το έργο συμμετέχουν ο όμιλος Κοπελούζου μέσω της εταιρίας Cameron με 30%, η εταιρία ΡΟΤΑ με 30%, ο όμιλος Λάτση, μέσω της Lamda Development με 11,67%, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσω της REDS με 11,67%, η J&P ΑΒΑΞ με 11,67% και ο κ. Αντώνης Πίκουλας με 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v