Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσπευση ανακεφαλαιοποίησης ζητά ο Παπαδήμος

Επίσπευση των διαδικασιών για την μεταφορά των 18 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης προς τις τράπεζες ζητά ο Λ. Παπαδήμος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Π. Θωμόπουλο.

Επίσπευση ανακεφαλαιοποίησης ζητά ο Παπαδήμος
Επίσπευση των διαδικασιών για την μεταφορά των 18 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης προς τις τράπεζες ζητά ο Λ. Παπαδήμος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Π. Θωμόπουλο.

Η επιστολή, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, εστάλη μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην σχετική διαδικασία. Αιτία είναι οι επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί από μερίδα διοικητικών μελών του ΤΧΣ, οι οποίες δημιουργούν τεχνικές δυσκολίες για την υπογραφή των συμβάσεων και την μεταφορά των κεφαλαίων, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, στις τράπεζες.

Για το θέμα υπήρξε συνάντηση Παπαδήμου – Θωμόπουλου την Πέμπτη και σε αυτή συζητήθηκαν όλες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Αμέσως μετά στάλθηκε και η σχετική επιστολή.

Σε αυτή, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης και επισημαίνει ότι «η άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων τραπεζών ώστε να πληρούνται οι προβλεπόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδας απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας είναι αναγκαία για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για τη χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι αν το Ταμείο κρίνει ότι πρέπει οι συμβάσεις προεγγραφής να περιλαμβάνουν επιπλέον όρους που να συμπληρώνουν αυτούς που ορίζονται από την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, θα πρέπει οι όροι αυτοί να είναι συνεπείς με την αξιολόγηση της ΤτΕ. Τονίζει δε, πως η αξιολόγηση βιωσιμότητας θα βασίζεται στην σχετική έκθεση και βεβαίωση της ΤτΕ.

Ο κ. Παπαδήμος καταλήγει στη επιστολή του «παρακαλώ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ανωτέρω σημεία και να μεριμνήσετε ώστε οι συμβάσεις προεγγραφής να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να γίνει εφικτή η προκαταβολή της κεφαλαιακής ενίσχυσης των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων το συντομότερο δυνατό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v