Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε η μήνυση από ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την τεράστια οικονομική ζημία που έχει υποστεί η ΔΕΗ.

  • της Ευας Καραμανώλη
Κατατέθηκε η μήνυση από ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την τεράστια οικονομική ζημία που όπως υποστηρίζουν έχει υποστεί η ΔΕΗ.

Στην μηνυτήρια αναφορά καταγράφουν οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ το 2004 εμφάνιζε κερδοφορία 550 εκατ. ευρώ και το 2008 εμφανίζει ζημία 112 εκ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ απέστειλαν εξώδικα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ επιρρίπτοντας του ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και κατηγορώντας τους για κακοδιοίκηση.

«Καταθέσαμε αυτή την μηνυτήρια αναφορά για να μπορέσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού Τα τελευταία χρόνια , πάνω από 1 δισ. ευρώ έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες τσέπες. Δεν μπορεί κανείς να γλεντοκοπά σε βάρος του ελληνικού λαού και της επιχείρησης. Ας σημειωθεί επίσης ότι εμείς κατηγορούμαστε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γιατί ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμα στην απεργία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος.
 
Κατά των αυξήσεων που δόθηκαν σε συμβούλους της επιχείρησης, τάχθηκε ο Γ. Γ. της ΓΕΝΟΠ, κ. Βαγγέλης Μπουσούλας, ενώ από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ κ. Ρίζος αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ έκανε λόγο για «τέσσερα Βατοπέδια».

Ο ίδιος υποστήριξε οτι πρόκειται και για χρηματιστηριακό παιχνίδι καθώς, όπως είπε, η μετοχή της ΔΕΗ εμφανίζει στοιχεία χειραγώγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v