Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

On Telecoms: "Ψάχνει" στρατηγικό, συμμαχίες

Σε ενέργειες απεγκλωβισμού από τις δυσμενείς συγκυρίες στον κλάδο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς προχωράει η διοίκηση της On Telecoms, προκειμένου να αποκτήσει νέα δυναμική.

  • του Ηλία Ντράλλου
On Telecoms: Ψάχνει στρατηγικό, συμμαχίες
Σε ενέργειες απεγκλωβισμού από τις δυσμενείς συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς προχωράει η διοίκηση της On Telecoms, προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να αποκτήσει νέα δυναμική.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της είναι να ενταχθεί σε συμμαχία και γι' αυτόν τον λόγο ξεκίνησε την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ενώ δεν αποκλείεται και το σενάριο πώλησής της, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από ισχυρή εταιρία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών ή επενδυτικό σχήμα που να δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών, της ναυτιλίας και των media.

Παράγοντας της αγοράς εκτίμησε ότι αν και λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολη η επιτυχής κατάληξη των προσπαθειών που καταβάλλονται, παρά ταύτα η εταιρία διαθέτει ικανά περιουσιακά στοιχεία και επιχειρησιακές δυνατότητες που την καθιστούν επενδυτικά προσεγγίσιμη…

Πάντως, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές εκπροσώπων της On Telecoms με εταιρία κινητής τηλεφωνίας, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα στελέχη της εταιρίας, που παραδέχονται όμως ότι στο πλαίσιο αναζήτησης κεφαλαίων έχουν επαφές με επιχειρήσεις τόσο από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών όσο και από άλλους κλάδους.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και χρηματιστήριο

Η εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει και σε περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πέραν αυτής που προέκυψε από τη συγχώνευση με την εταιρία υψηλής τεχνολογίας Ζήνων που δραστηριοποιείται στη ρομποτική.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέτοχος της On Telecoms, On Networks Holdings, είχε συμφωνήσει να εισφέρει όλες τις μετοχές που διαθέτει (100%) για την αύξηση του κεφαλαίου σε είδος στη Ζήνων, με την τελευταία να αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνεισφέρει 30 εκατ. μετρητά, εκ των οποίων τα μισά θα καλύπτονταν από τους μετόχους της On Telecoms.

Αν και η Ζήνων αποτελεί ουσιαστικά το όχημα με το οποίο ο εν λόγω πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σκόπευε να εισέλθει στο χρηματιστήριο έως τα τέλη Δεκεμβρίου, εξαιτίας της διεθνής οικονομικής κρίσης η διοίκηση της εταιρίας φέρεται να πάγωσε προσωρινά τη χρονική υλοποίηση εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες-σύμβουλοι της εταιρίας προέτρεψαν την εταιρία να αποφύγει να θέσει σε διαδικασία την προγραμματισμένη αυτή εξέλιξη, λόγω των μη ευνοϊκών χρηματιστηριακών συνθηκών που επικρατούν σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το βήμα αυτό ενδέχεται -βάσει εκτιμήσεων από στελέχη της On Telecoms- να πραγματοποιηθεί το α΄ τρίμηνο του 2009.

Συμμαχίες για νέα έργα

Στο μεταξύ, μετά τη μη ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος για την τριετία 2009 - 2012 (Super League), η εταιρία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στον διαγωνισμό για την απόκτηση των αντίστοιχων δικαιωμάτων στο Champions League και στο UEFA.

Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνει το περιεχόμενο της κατατεθείσας προσφορά σε συνεργασία με τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή άλλων ενδιαφερομένων, ενώ παράλληλα ενισχύει τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και περιεχομένου που προσφέρει μέσω της αποκλειστικής διανομής του FOXlife του πρώτου ελληνικού καναλιού της FOX, της εταιρίας διαχείρισης καναλιών και ΜΜΕ της News Corporation.

Το FOXlife θα είναι διαθέσιμο από την 1η Δεκεμβρίου αποκλειστικά μέσω της τηλεόρασης της On Telecoms, μίας καλωδιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας με περίπου 100.000 συνδρομητές, αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που αριθμούσε περισσότερους από 90.000.

Το FOX life, ένα από τα πιο δημοφιλή ψυχαγωγικά κανάλια στον κόσμο, απευθύνεται στο κοινό 25 - 45 ετών υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Εκπέμπει ήδη σε 35 χώρες παρουσιάζοντας πρώτο και σε αποκλειστικότητα βραβευμένες διεθνείς τηλεοπτικές σειρές.

Να σημειωθεί ότι μέσα από το δίκτυο της Οn Telecoms ήδη αναμεταδίδεται πλήθος ενημερωτικών και ψυχαγωγικών διεθνών τηλεοπτικών σταθμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v