Πλαίσιο:Καμπανάκι για κέρδη, προς αύξηση μεριδίων

Περίοδο ξεκαθαρίσματος στον κλάδο αναμένει ο Γ. Γεράρδος της Πλαίσιο και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν «κανόνια» αν η κρίση αποδειχτεί έντονη. Ο ίδιος την ισχυρή θέση της εταιρίας έναντι του ανταγωνισμού. 

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Πλαίσιο:Καμπανάκι για κέρδη, προς αύξηση μεριδίων
«Το στοίχημα στον κλάδο δεν είναι κάποια εταιρία να διατηρήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της, αλλά το πώς θα καταφέρει να εκμεταλλευθεί σε βάθος χρόνου τις απώλειες που θα υποστούν οι ανταγωνιστές της λόγω της κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πλαίσιο κ. Γιώργος Γεράρδος, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο κ. Γεράρδος μάλιστα, πιστεύει ότι θα ακολουθήσει μια περίοδος ξεκαθαρίσματος στον κλάδο, με τα πιθανά απρόοπτα να είναι μεγάλα και σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και «κανόνια» αν η κρίση αποδειχτεί έντονη.

«Είναι πολύ δύσκολη εποχή για προβλέψεις» δήλωσε ο βασικός μέτοχος της Πλαίσιο, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η πτωτική τάση στην αγορά που ξεκίνησε από το Νοέμβριο συνεχίστηκε και κατά το φετινό Ιανουάριο.

Πάντως, ο κ. Γεράρδος τόνισε ότι το Πλαίσιο βρίσκεται σε ισχυρή θέση απέναντι στον ανταγωνισμό, λόγω της υγιούς χρηματοοικονομικής του κατάστασης και των λοιπόν συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει: «Oι ανταγωνιστές μας θα πληγούν πολύ περισσότερο από εμάς. Όσο εντείνεται η κρίση, θα πληγούν βέβαια τα κέρδη μας, αλλά θα κερδίσουμε μερίδια αγοράς», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v