Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: 200 εκατ. οι συνέργιες από DT

Στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζουν οι Γερμανοί τις συνέργιες του ΟΤΕ λόγω της σύμπραξης του Οργανισμού με την DT, εκ των οποίων το 60% προέρχεται από μείωση επενδύσεων.

  • Βόννη: Ανταπόκριση του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΟΤΕ: 200 εκατ. οι συνέργιες από DT
Στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζουν οι Γερμανοί τις συνέργιες του ΟΤΕ λόγω της σύμπραξης του Οργανισμού με την DT, εκ των οποίων το 60% προέρχεται από μείωση επενδύσεων και το 40% από περιορισμό λειτουργικών εξόδων.

Με αυτόν τον τρόπο τα 2 δισ. στα οποία είχε αναφερθεί ο κ. Γ. Αλογοσκούφης εκτείνονται σε δεκαετή περίοδο.

Αναφορικά με τη στρατηγική συνεργασία ΟΤΕ - DT ο κ. Π. Βουρλούμης δήλωσε ότι η Deutsche Telekom ήταν η καλύτερη επιλογή μεταξύ των υποψηφιοτήτων και επίσης ότι η μέχρι τώρα συνεργασία πηγαίνει καλά τόσο ως προς τη συμφωνία κυβέρνησης - Γερμανών όσο και ως προς τις προσεγγίσεις των στελεχών των δύο ομίλων.

Ο κ. Βουρλούμης συνέχισε λέγοντας ότι η Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες αποτυχίες, αλλά το θετικό είναι ότι η είσοδος των Γερμανών είναι χαλαρή, υποστηρίζοντας πως σε ορισμένα θέματα θα πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται γρήγορα, σε άλλα θέματα όμως θα πρέπει να λαμβάνονται με μεγαλύτερη προσοχή.

---Στήριξη Γερμανών σε Βουρλούμη

«Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, έχει την απόλυτη συμπαράστασή μας, αλλά εξαρτάται από τον ίδιο το αν θα παραμείνει στη διοίκηση του ΟΤΕ» δήλωσαν οι Γερμανοί της DT στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ο κ. Βουρλούμης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «προς το παρόν παραμένω».

---Βολές κατά ΕΕΤΤ

Ο κ. Βουρλούμης επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη σαφή αντίθεσή του με την πολιτική της ΕΕΤΤ λέγοντας ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία είναι υψηλότερα όλων των άλλων χωρών της Ευρώπης με εξαίρεση την Πολωνία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ πιέζει τον Οργανισμό να προχωρήσει σε λειτουργικό διαχωρισμό, που θα ήταν μια πολύ κακή επιλογή η οποία έχει αποτύχει σε όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε.

Τέλος, αναφορικά με τις επενδύσεις οπτικών ινών νέας γενιάς, ο κ. Βουρλούμης απέδωσε την καθυστέρηση στη απουσία σχετικού κυβερνητικού προγράμματος. Σχολιάζοντας τη μελλοντική τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ δήλωσε την πρόθεση μείωσης κάποιων τιμών αν κάτι τέτοιο του επιτρεπόταν από την ΕΕΤΤ.

---Οι δύο πρώτες συμφωνίες με την DT

Τα πρώτα δείγματα γραφής της συνεργασίας μεταξύ ΟΤΕ και Deutsche Telekom ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γερμανία σε κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν οι δύο εταιρίες.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη δεδηλωμένη πρόθεση συνεργιών στο μέτωπο των προμηθειών, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Α) Η διασύνδεση των διεθνών δικτύων μεταξύ των δύο εταιριών, με αποτέλεσμα όχι μόνο να υπάρξουν επιπρόσθετα έσοδα και για τις δύο πλευρές, αλλά κυρίως να διεκδικηθούν νέοι πελάτες λόγω ανταγωνιστικότερων όρων προϊόντος.

Β) Η σταδιακή υποστήριξη όλων των κινητών της Cosmote με την πλατφόρμα υπηρεσιών διασύνδεσης μεταξύ κινητού, υπολογιστή και τηλεόρασης που έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει η Deutsche Telekom.

Η αρχή ήδη γίνεται με το κινητό 3ης γενιάς apple iPhone 3G, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής της Cosmote Globul αλλά και στην Ελλάδα, μέσω της Cosmote (όχι αποκλειστικά).

Το iPhone 3G συνδυάζει τρία προϊόντα σε ένα: εξελιγμένο τηλέφωνο με μοναδικές δυνατότητες iPod, με μεγάλη οθόνη και προηγμένης τεχνολογίας πρόγραμμα διαχείρισης στο Internet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v