Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Μέτρα στήριξης των πελατών της τράπεζας

Μέτρα διευκόλυνσης των πελατών της που είναι κάτοχοι προϊόντων της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πειραιώς: Μέτρα στήριξης των πελατών της τράπεζας
Μέτρα διευκόλυνσης των πελατών της που είναι κάτοχοι προϊόντων της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέρος των πελατών της, έχει θέσει σε εφαρμογή από τις 12 Μαΐου 2010 σειρά μέτρα διευκόλυνσης για τους πελάτες της που είναι κάτοχοι προϊόντων της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης. Τα μέτρα αυτά είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις διαφορετικές έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και με στόχο τη στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων.

Έτσι, για τους δημοσίους υπαλλήλους-πελάτες της, που θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους, παρέχεται η δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τη μηνιαία δόση τους επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

• Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου τους στο μισό για διάστημα έως και 3 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.

• Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 5 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%. Έτσι, για δάνειο 100.000 ευρώ, για το οποίο ο πελάτης σήμερα πληρώνει 606ευρώ/μήνα, η νέα του δόση κατά τη διάρκεια της περιόδου διευκόλυνσης διαμορφώνεται σε 209 ευρώ (μειώνεται δηλ. κατά 397 ευρώ/μήνα).

• Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και 5χρόνια. Έτσι, σε αντίστοιχο δάνειο, αντί για 606ε υρώ/μήνα ο πελάτης μπορεί να πληρώνει 528 ευρώ/μήνα (μείωση δηλ. κατά 78 ευρώ/μήνα).

2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

• Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια (ανάλογα με το ποσό του δανείου).

• Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 3 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το πρόγραμμα αυτό ο πελάτης μπορεί να μειώσει τη δόση του έως και 55%. Έτσι, για άληκτο κεφάλαιο 10.000 ευρώ, ο πελάτης θα μπορεί πληρώνει 101 ευρώ/μήνα αντί για 223 ευρώ/μήνα που πληρώνει τώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην παρούσα κατάσταση πολλοί δανειολήπτες και όχι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί έμμεση μείωση των εισοδημάτων τους (αύξηση της έμμεσης φορολογίας) ή περιορισμό των εσόδων τους λόγω πτώσης στη ζήτηση (επιτηδευματίες, έμποροι) και αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει ειδική μέριμνα προσφέροντας και σε αυτούς ανάλογα προγράμματα για τη στήριξή τους.

Ειδικά για τους πελάτες της που βιώνουν σοβαρότατες δυσκολίες λόγω απώλειας της εργασίας τους, παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής τους από την καταβολή δόσεων μέχρι και για 6 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v