Ανακατατάξεις στο σχήμα της ΑΕΓΕΚ

Στην απορρόφηση των Δομήτωρ, Οικοδομική, Οδοσήμανση και Αξων θα προχωρήσει η ΑΕΓΕΚ, προς απόκτηση πτυχίου 7ης τάξης. Επίσης, στην απορρόφηση των Ηφαιστος και Αστρον προχωρά η Εκτέρ, προς απόκτηση πτυχίου 6ης τάξης.

Ανακατατάξεις στο σχήμα της ΑΕΓΕΚ
Στη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών Δομήτωρ ΑΤΕ, Οικοδομική ΑΤΕ, Οδοσήμανση και Αξων θα προχωρήσει η ΑΕΓΕΚ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. στις 29 Ιανουαρίου 2002.



Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2002. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου κατασκευαστικού σχήματος, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων. Η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί με άριστο τρόπο το σκοπό διεκδίκησης και απόκτησης από την εταιρία του εργοληπτικού πτυχίου 7ης (ανώτατης) τάξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2940/2001.

Ολες οι απορροφώμενες είναι τεχνικές εταιρίες και δραστηριοποιούνται στην κατασκευή πάσης φύσεως τεχνικών έργων και την εκπόνηση μελετών. Η Οικοδομική και η Δομήτωρ κατέχουν, σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, εργοληπτικό πτυχίο Ζ΄τάξης, ενώ οι Αξων και Οδοσήμανση, αντίστοιχο ΣΤ΄τάξης.

Οι επιχειρηματικές συνέργειες που θα προκύψουν από τη συνένωση των συντελεστών παραγωγής των συγχωνευομένων εταιριών αναμένεται να μειώσουν το κόστος παραγωγής και λειτουργίας της εταιρίας, γεγονός που αναμένεται με τη σειρά του να επιδράσει θετικά στην αποδοτικότητα και την κερδοφορία της.

Στη συγχώνευση με απορρόφηση των Ηφαιστος ΑΤΕ και Αστρον ΑΤΕ θα προχωρήσει η Εκτέρ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ., κατά τη συνεδρίασή του στις 29/1/2002.

Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2002. Η συγχώνευση της Εκτέρ με απορρόφηση των παραπάνω εταιριών δημιουργεί ένα νέο κατασκευαστικό σχήμα, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων.

Η εξέλιξη αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξυπηρετεί με άριστο τρόπο, το σκοπό διεκδίκησης και απόκτησης από την εταιρία, του εργοληπτικού πτυχίου 6ης τάξης. Η Ηφαιστος κατέχει πτυχίο ΣΤ΄ τάξης, ενώ η Αστρον πτυχίο Ε΄τάξης.

Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέτων, κατά τη συνεδρίασή του στις 29/1/2002 αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στους μετόχους της τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Δομικά Εργα, η οποία κατέχει πτυχίο Ζ΄τάξης, από τη Μέτων.

Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2002. Η εξέλιξη αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, εξυπηρετεί με άριστο τρόπο το σκοπό διεκδίκησης και απόκτησης από την εταιρία του εργοληπτικού πτυχίου 6ης τάξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v