Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπει η διαθήκη του Ελ. Μουζάκη (update)

Τη διατήρηση της Κλωστοβιομηχανίας Μουζάκης κάτω από ελληνικά χέρια, καθώς και τη συνέχιση της διοίκησης από το υπάρχον management σηματοδοτεί η διαθήκη του εκλιπόντος Ελευθέριου Μουζάκη.

Τι προβλέπει η διαθήκη του Ελ. Μουζάκη (update)
Τη διατήρηση της Κλωστοβιομηχανίας Μουζάκης κάτω από ελληνικά χέρια, καθώς και τη συνέχιση της διοίκησης από το υπάρχον management σηματοδοτεί η διαθήκη του εκλιπόντος Ελευθέριου Μουζάκη.

Ο Ελ. Μουζάκης κατείχε το 83,3% των μετοχών της εταιρίας. Σύμφωνα με τη διαθήκη, το 85% αυτού κληρονομείται από τη σύζυγο και τις τέσσερις κόρες του, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατανέμεται σε 6 στελέχη της εταιρίας που ουσιαστικά ασκούσαν τη διοίκηση εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για τους Στέφανο Κουρή (3,5%), Νίκο Σαράφη (3,5%), Δ. Σαράφη (3%), Χατζημιχελάκη (2%), Χρ. Τζανετέα (1%) και Ελένη Μπουρίτσα (αδελφή του εκλιπόντος) 2%.

Οι μετοχές που κληρονομούνται στη σύζυγο και στις κόρες του εκλιπόντος δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν μπορούν να πωληθούν έως το έτος 2021. Τη διαχείριση δε των μετοχών αυτών θα ασκεί πενταμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται εκ των Στέφανο Κουρή, Ελευθερία Μπουρίτσα, Δ. Σαράφη, Χρ. Τζανετέα και Αν. Χρυστοφιλόπουλο.

Σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου εξ αυτών από την εταιρία, τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη θα κληθούν να εκλέξουν αντικαταστάτη.

Το υπόλοιπο 15% των μετοχών του εκλιπόντος που κληρονομείται στα στελέχη της εταιρίας ουσιαστικά μπορεί να ρευστοποιηθεί άμεσα (η σχετική διάταξη μη πώλησης στη διαθήκη αποτελεί ευχή και όχι απαγόρευση), ωστόσο κανένα από τα στελέχη της επιχείρησης δεν δείχνει διατεθειμένο να πουλήσει τις μετοχές αυτές.

Ο εκλιπών επίσης, κληρονόμησε σημαντικά ποσά στους εργαζόμενους της εταιρίας, καθώς επίσης εξασφάλισε χρήματα για υποτροφίες παιδιών των εργαζομένων.

--- Ανακοίνωση στο ΧΑ



Γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με την από 5/04/2002 ισχύουσα δημόσια διαθήκη του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας μας Ελευθερίου Δ. Μουζάκη, η οποία δημοσιεύθηκε με το υπ.αριθμ. 5571/10.11.2006 Πρακτικό του Δικαστηρίου και επίσημο αντίγραφό της κατέστη δυνατό να λάβουμε σήμερα, το σύνολο των μετοχών του, κατανέμεται ως ακολούθως:

1) Ποσοστό 17% σε κάθε μια από τη σύζυγο και τις 4 θυγατέρες του (Ελευθερία, χήρα Ελευθερίου Μουζάκη, Παρασκευή, Μαρία-Διονυσία, Στυλιανή και Αικατερίνη θυγατέρες Ελευθερίου Μουζάκη)

2) Ποσοστό 3,5, 3,5, 3, 2, 1 και 2 τοις εκατό στους Στέφανο Κουρή, Νικόλαο Σαράφη, Διονύσιο Σαράφη, Στυλιανό Χατζημιχελάκη, Χρήστο Τζαννετέα και Ελένη Μπουρίτσα, σε καθένα αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στη διαθήκη περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία ανατίθεται η διαχείριση των μετοχών που καταλίπονται στη σύζυγο και στις θυγατέρες του κληρονομουμένου - και ως προς το δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ. - σε οριζόμενους με αυτή εκτελεστές (τους Στέφανο Κουρή, Ελένη Μπουρίτσα, Διονύσιο Σαράφη, Χρήστο Τζαννετέα και Ανδρέα Χριστοφιλόπουλο), απαγορευομένης επίσης της διαθέσεώς τους ή της επιβάρυνσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v