Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα:Πώς σχολιάζει τους ελέγχους από την Akvaplan

Τι απαντά η εισηγμένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ζήτημα των ελέγχων στα αποθέματα από τη νορβηγική εταιρία.

Σελόντα:Πώς σχολιάζει τους ελέγχους από την Akvaplan

Οι Τράπεζες ανάθεσαν τον έλεγχο στην Νορβηγική εταιρεία "Akvaplan-niva AS" , όπου και πραγματοποίησε , σε απόλυτη συνεργασία με την Σελόντα, δειγματοληπτικό έλεγχο με αποθέματα του ιχθυοπληθυσμού που περιλαμβάνονται στις οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2013, αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζει η Σελόντα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις μας, δεν φαίνεται να προκύπτει σημαντική μέση απόκλιση που να επηρεάζει τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας και του Ομίλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις εφαρμοστέες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και σε συνέχεια της από 12.02.2014 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την εταιρεία ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία»), ως προς τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας "EURO2DAY" με τίτλο «Ψάχνουν τα Ψάρια στα κλουβιά» και «Έρχεται ρελάνς των ψαράδων στις τράπεζες», η Εταιρεία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Την 19/7/2013 η Εταιρεία μας υπέγραψε «Συνοπτική συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης» (MOU) με τις πιστώτριες Τράπεζες , όπου περιγράφονται συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν, προκειμένου να προχωρήσουν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης δανεισμού του ομίλου. Μία από αυτές ήταν και η διενέργεια ελέγχου επί των αποθεμάτων του ιχθυοπληθυσμού των εταιρειών από ανεξάρτητη εταιρεία επιλογής των τραπεζών.

Οι Τράπεζες ανάθεσαν τον έλεγχο στην Νορβηγική εταιρεία "Akvaplan-niva AS" , όπου και πραγματοποίησε , σε απόλυτη συνεργασία με την εταιρεία μας, δειγματοληπτικό έλεγχο με αποθέματα που περιλαμβάνονται στις οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2013, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις μας, δεν φαίνεται να προκύπτει σημαντική μέση απόκλιση που να επηρεάζει τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας και του Ομίλου.

Έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει αναφορά για τα αποτελέσματα του ελέγχου ούτε από την ελεγκτική εταιρεία ούτε από τις αρμόδιες τράπεζες, αφού γενικότερα η όλη διαδικασία και οι όροι της αναδιοργάνωσης των δανείων της Εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό εάν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός, αναφέρει η Σελόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v