Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδούλου: Ως το Σεπτέμβριο η πώληση της NBGI

Στον δεύτερο γύρο πέρασε η διαδικασία πώλησης της NBGI. Ελπίδες για ολοκλήρωση συμφωνίας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξετάζεται νέα έκδοση ομολόγων από την Εθνική Τράπεζα.

Χριστοδούλου: Ως το Σεπτέμβριο η πώληση της NBGI

Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει τις προσφορές του δεύτερου γύρου για την NBGI Private Equity Funds και ευελπιστεί πως θα πωλήσει τη συγκεκριμένη μονάδα «άμεσα», όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.

«Περνάμε τώρα τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας πώλησης. Πιστεύουμε πως είναι κάτι άμεσο», είπε ο κ. Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πόσοι ενδιαφερόμενοι έχουν απομείνει, όμως σημείωσε πως είναι περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διαχειρίζεται assets ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ και βγήκε προς πώληση τον Ιανουάριο.

Ο κ. Χριστοδούλου πρόσθεσε πως η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα σε νέα έκδοση ομολόγου, μετά την επιτυχημένη έκδοση πενταετών ομολόγων τον Απρίλιο, 750 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο χαμηλότερο αυτού των κρατικών ομολόγων.

«Εάν δούμε πως υπάρχει αγορά, υπάρχει ένα format το οποίο δεν ανταγωνίζεται την έκδοσή μας, θα μπορέσουμε να βγούμε στην αγορά πολύ νωρίτερα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v