Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG Real Estate: Μεταβιβάστηκε στην Πανγαία το 35%

Στην Πανγαία ΑΕΕΑΠ πέρασε μέσω «πακέτου» το 34,96% της MIG Real Estate έναντι 12,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά ή 2,5 ευρώ ανά μετοχή. Με premium 25% η πώληση από τη MIG. Η επίσημη ανακοίνωση.

MIG Real Estate: Μεταβιβάστηκε στην Πανγαία το 35%

Μεταβιβάστηκε το 34,9% της MIG Real Estate στην τιμή των 2,50 ευρώ ανά μετοχή. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 4.920.000 τεμαχίων.

Αγοραστής είναι η Πανγαία και πωλητής η MIG. Η τιμή στην οποία έγινε η μεταβίβαση είναι με premium (το πακέτο πέρασε στα 2,5 ευρώ, ενώ η μετοχή είχε κλείσει στο 2,01 ευρώ χθες). Η μετοχή αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του πακέτου σημειώνει άνοδο σχεδόν 20% στα 2,4 ευρώ.

Η μεταβίβαση του ποσοστού εντάσσεται στη δημοσιοποιημένη στρατηγική του ομίλου για αποεπένδυση από non core business assets και εστίαση στους κύριους τομείς δραστηριότητας (υγεία, ακτοπλοΐα, τρόφιμα κ.ά.). Στρατηγική στην οποία είχε αναφερθεί το Euro2day.gr

Υπενθυμίζεται πως το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Πανγαίας, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ), μεταβιβάστηκε προ μηνών στον επενδυτικό όμιλο Invel που ελέγχεται από τον ισραηλινό επιχειρηματία Beny Steinmetz και διοικείται από τον Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου. Η Εθνική Τράπεζα διατήρησε ποσοστό 34% της Πανγαίας καθώς και το δικαίωμα ελέγχου της εταιρείας για περίοδο μέχρι και πέντε ετών. Με βάση τη νομοθεσία περί ΑΕΕΑΠ, η Πανγαία πρέπει να εισαγάγει τις μετοχές της σε οργανωμένη αγορά εντός του επόμενου χρόνου. 

Η επίσημη ανακοίνωση

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει ότι μεταβίβασε σήμερα το σύνολο της συμμετοχής της στην MIG REAL ESTATE Α.Ε.Ε.Α.Π. ανερχόμενο σε ποσοστό 34,96% που αντιστοιχεί σε 4.920.000 μετοχές, προς την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. έναντι συνολικού τιμήματος €12,3εκ σε μετρητά. Το τίμημα ανά μετοχή ανέρχεται σε €2,50 και αντιστοιχεί σε premium περίπου 25% έναντι της τιμής κλεισίματος €2,01 ανά μετοχή της 11.08.2014.

Η παραπάνω μεταβίβαση εντάσσεται στα πλαίσια της δεδηλωμένης στρατηγικής της MIG για σταδιακή αποεπένδυση από μη στρατηγικής σημασίας συμμετοχές με παράλληλη επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες με υγιείς προοπτικές και θετικά οικονομικά αποτελέσματα, στοχεύοντας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους του Ομίλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v