Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Η «επόμενη μέρα» μετά την αναχρηματοδότηση

Οι προτεραιότητες της εταιρίες για φέτος είναι η περαιτέρω ανάπτυξή των θυγατρικών της ATCOM, Σκρουτζ και IRA Media, καθώς και η χρηματοδότηση της επένδυσης του αιολικού πάρκου. Παράλληλα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Dionic: Η «επόμενη μέρα» μετά την αναχρηματοδότηση

«Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της DIONIC, θα ανοίξει μια νέα εποχή για τον όμιλο και θα βάλει τις βάσεις για μια κερδοφόρο πορεία που μπορεί να ξεκινήσει κιόλας από το 2015».

Αυτό δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Θωμάς Ρούμπας, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την «ολοκλήρωση της συμφωνίας για την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του συνολικού της δανεισμού με την τράπεζα Alpha Bank με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους».

«Έχουμε ήδη συμφωνήσει με Πειραιώς και Alpha Bank και τώρα απομένουν οι αντίστοιχες συμφωνίες με τις άλλες δύο συστημικές τράπεζες. Είμαι αισιόδοξος ότι στο αμέσως προσεχώς διάστημα τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά» σημείωσε ο κ. Ρούμπας, προσθέτοντας ότι «κάναμε στην εταιρεία μια πολύ σοβαρή δουλειά στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης και αυτή η δουλειά άρχισε να αποδίδει καρπούς».

Ποια όμως μπορεί να είναι η «επόμενη μέρα» μετά την επιδιωκόμενη συνολική αναδιάρθρωση του δανεισμού;
Σύμφωνα με τον κ. Ρούμπα, η όλη αυτή διαδικασία θα βελτιώσει δραστικά τη ρευστότητα του Ομίλου και επίσης είναι σε θέση να τον επαναφέρει σε κερδοφόρο πορεία ακόμη και μέσα στο 2015.

«Να σκεφτεί κάποιος ότι ενώ καταβάλαμε τόκους που κυμαίνονταν γύρω τα πέντε εκατ. ευρώ το χρόνο, από φέτος θα επιβαρυνόμαστε με ένα ποσό που θα υπολείπεται σαφώς του ενός εκατ. ευρώ.

Επίσης μέσα στο 2015 η DIONIC θα προχωρήσει και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή, αλλά και να τονώσει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Η διαφορά με την προηγούμενη προσπάθεια είναι πως η φετινή αύξηση κεφαλαίου θα γίνει κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες για την εταιρεία, επειδή θα έχει ήδη αναδιαρθρωθεί ο δανεισμός και ο κίνδυνος θα έχει μειωθεί δραστικά», ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης.

Σε επιχειρηματικό μέτωπο, οι προτεραιότητες της DIONIC για το 2015 θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξή των θυγατρικών της ATCOM, Σκρουτζ και IRA Media, καθώς και η χρηματοδότηση της επένδυσης του αιολικού πάρκου της θυγατρικής Dionic Αιολική.

Στο εννεάμηνο του 2014, η DIONIC είχε σημειώσει μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών της (στα 30,4 εκατ. ευρώ), θετικό EBITDA ύψους 2,14 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 3,05 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέρχονταν αποκλειστικά από την επιβάρυνση χρεωστικών τόκων ύψους 3,42 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v