Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Νέο ομολογιακό €50 εκατ. -Επονται άλλα €115 εκατ.

Η Marfin Investment Groυp εξέδωσε νέο τριετές ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. και αποφάσισε την έκδοση νέου, έως 115 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθούν από την Τράπεζα Πειραιώς. Αναβολή της απόφασης για αύξηση κεφαλαίου λόγω πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

MIG: Νέο ομολογιακό €50 εκατ. -Επονται άλλα €115 εκατ.

Η MIG ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Η εταιρία εξέδωσε νέο κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους €50εκ. που καλύφθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς. Το δάνειο είναι τριετούς (3) διάρκειας με λήξη το Μάρτιο 2018 και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της Εταιρίας και των θυγατρικών της με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση της ρευστότητας τους ή τη χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων τους.

Παράλληλα, η Εταιρία αποφάσισε την έκδοση νέου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως €115εκ. σε 2 σειρές, που ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς, για την αναχρηματοδότηση ισόποσων υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρίας προς αυτήν.

Η έκδοση της πρώτης σειράς ύψους €100εκ. ήδη ολοκληρώθηκε. Η συμφωνία αναχρηματοδότησης προβλέπει την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του εν λόγω δανεισμού, με την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής κατά 3 έτη (Οκτώβριος 2019).

Περαιτέρω, η Εταιρία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με άλλες δανείστριες τράπεζες για την σύναψη συμφωνίας αναδιάρθρωσης υφιστάμενων δανείων. Με τη σύναψη της συμφωνίας αυτής, η Εταιρία θα ολοκληρώσει τη
μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του συνόλου των υφιστάμενων κοινών ομολογιακών δανείων, επιτυγχάνοντας την επέκταση του ορίζοντα ωρίμανσης.

Τέλος, αφού έλαβε υπόψιν του τις επικρατούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε να ανακαλέσει την από 19.1.2015 απόφασή του για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά €300εκ. και να επανεξετάσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του μετά και την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της και την αποσαφήνιση των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v