Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Προβλέψεις κερδών, το ζητούμενο του ΜΟΔ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε χθες η Centric Πολυμέσα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο on line gaming. Για φέτος ο τζίρος της εταιρείας θα ωφεληθεί από το on line gaming κατά 50 εκατ. και η κερδοφορία κατά 1,5 εκατ. ευρώ. Ζητούμενο είναι το ποιοι είναι οι κάτοχοι των ομολογιών που εκδόθηκαν για την εξαγορά δύο εταιριών.

Centric: Προβλέψεις κερδών, το ζητούμενο του ΜΟΔ
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε χθες η Centric Πολυμέσα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο on line gaming, καθώς:

Με βάση τα pro forma στοιχεία του 2006, αν οι εξαγορές των εταιριών Flyer International και Richmond Bet-Trade είχαν γίνει στις αρχές του 2006, τότε ο κύκλος εργασιών της Centric θα ήταν 252 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ (!), έναντι μόλις 0,56 εκατ. που ήταν πέρυσι, χωρίς τις εξαγορές.

Για φέτος –και επειδή οι εξαγορές ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο- ο κύκλος εργασιών της Centric θα ωφεληθεί από το on line gaming κατά 50 εκατ. και η κερδοφορία κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Το κόστος της εξαγοράς των δύο εταιριών ανήλθε σε 22,5 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, ύψους 23 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος που εκπόνησε την αποτίμηση των δύο εταιριών οι οποίες εξαγοράστηκαν δέχτηκε ως προβλέψεις καθαρής κερδοφορίας τα 4,83 εκατ. ευρώ για φέτος, τα 5,44 εκατ. για το 2008 και τα 7,65 εκατ. για το έτος 2011 (!).

Το ζητούμενο του ΜΟΔ

Το παραπάνω ομολογιακό δάνειο των 23 εκατ. ευρώ είναι πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο euribor +2% και είναι μετατρέψιμο σε μετοχές (τιμή μετατροπής τα 2,48 ευρώ) μετά τη λήξη του πρώτου έτους του δανείου (δηλαδή από τις 6/9/2008).

Και επειδή η τρέχουσα τιμή της Centric στη Σοφοκλέους είναι ήδη υψηλότερη της τιμής μετατροπής, το ενδεχόμενο μετατροπής του ομολογιακού δανείου σε έντεκα περίπου μήνες από σήμερα κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όμως, ζητούμενο είναι το ποιοι είναι οι κάτοχοι των ομολογιών, καθώς θα αποκτήσουν ενδεχομένως 12.531.420 νέες μετοχές, που θα αντιστοιχούν στο 38% περίπου της εταιρίας (ο σημερινός μεγαλομέτοχος κ. Ροδόλφος Οντόνι κατέχει το 30,79% και αν δεν κατέχει ομολογίες θα δει το ποσοστό του να μειώνεται δραστικά)…

Η Flyer International

Μπορεί οι εξαγορασθείσες εταιρίες να είναι δύο, ωστόσο ουσιαστική δραστηριότητα έχει μόνο η Flyer International (η δεύτερη έχει συσταθεί για φορολογικούς σκοπούς).

H Flyer International έχει ως έδρα τον Παναμά και διαχειρίζεται τον διαδικτυακό τόπο sportingbet.com στην ελληνική γλώσσα.

Τη δραστηριότητα αυτή την ασκεί συνεργαζόμενη με μια θυγατρική της βρετανικής Sportingbet plc (εισηγμένη στο ΑΙΜ) η οποία έχει έδρα στην Καραϊβική.

Πριν από την πώληση, ιδιοκτήτρια της Flyer International ήταν η εταιρία Morna Investments με έδρα τη Δημοκρατία των Νησιών Μάρσαλ.

Η τιμή της μετοχής της Centric κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει αυξηθεί κατά 160,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v