Ομιλος Marfin: Βαρυσήμαντες μετοχικές εξελίξεις

Σημαντικές μετοχικές εξελίξεις προαλείφονται στον όμιλο Marfin καθώς διαφαίνεται ότι το Dubai Financial είναι στην τελική ευθεία απόκτησης ποσοστών ελέγχου τόσο στη MIG όσο και στην Marfin Popular Bank, επισφραγίζοντας τις επιλογές Βγενόπουλου. Τι λέει η πρόσκληση σε αιφνίδια συνέντευξη Τύπου.

Ομιλος Marfin: Βαρυσήμαντες μετοχικές εξελίξεις
Σημαντικές μετοχικές εξελίξεις προαλείφονται στον όμιλο Marfin με τις εκτιμήσεις της αγοράς να φέρουν την Dubai Financial να αποκτά ποσοστά ελέγχου τόσο στη MIG όσο και στην Marfin Popular Bank

Προ ολίγου στάλθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης πρόσκληση για αυριανή συνέντευξη Τύπου στις 14:00 με αφορμή ”σημαντικές εξελίξεις”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση, τόσο στην Marfin Popular Bank, όσο και στην Marfin Ιnvestment Group.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι την πρόσκληση απευθύνει ο κ. Α. Βγενόπουλος όχι όμως απλά με τη διοικητική του ιδιότητα, αλλά με την ιδιότητα του ”ιδρυτικού μετόχου” των δύο εταιριών, γεγονός που κατά τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ”φωτογραφίζει” το χαρακτήρα των μετοχικών εξελίξεων.

Παλαιότερες πληροφορίες, για ενίσχυση του ρόλου του Dubai στον όμιλο Marfin αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη του Σαούντ Μπαλαουί-ισχυρού ανδρός της DF-στην Aθήνα, με δεδομένο επίσης και το ενδιαφέρον που εξ αρχής έχει εκφραστεί για σειρά τομέων στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μπαλαουί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πλευρά Dubai πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ποσοστό ελέγχου στις δύο εισηγμένες.

Πρόκειται για κίνηση η υλοποίηση της οποίας θα επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του Dubai για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας εμπράκτως και την ”σφραγίδα” της πλήρους στήριξης της κρατικής εταιρίας επενδύσεων του Dubai, ως αδιαμφισβήτητου ”μεγαλομετόχου”, στις κινήσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η διοίκηση Βγενόπουλου και στα επόμενα σχέδια της.

Επισημαίνεται ότι το Dubai κατέχει ήδη ποσοστό 16,93% στην Marfin Popular Bank ενώ στη MIG το ποσοστό του σύμφωνα με τα επίσημα μετοχολόγια, ανέρχεται σε 9,07%.

Σε αμφότερες τις εταιρίες είναι ήδη ο μεγαλύτερος μόνος μέτοχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v