Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SingularLogic: Ημερίδα για την ψηφιακή ασφάλεια λιμένων

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντας στην έκθεση Posidonia 2016, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η εταιρία και αφορούν τον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας Λιμένων και της Εφοδιαστικής τους Αλυσίδας.

SingularLogic: Ημερίδα για την ψηφιακή ασφάλεια λιμένων
Η SingularLogic, μέλος του ομίλου MIG, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Posidonia 2016 (6-10 Ιουνίου, Metropolitan Expo), διοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Ports Supply Chain Security: The MEDUSA and MITIGATE approach".

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου, 15.00-17.00 στο Posidonia Room 2, οι εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η εταιρία και αφορούν στον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας Λιμένων (maritime cyber security) και της Εφοδιαστικής τους Αλυσίδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η SingularLogic δραστηριοποιείται στον χώρο της Ψηφιακής Ασφάλειας Λιμένων από το 2013, συμμετέχοντας μαζί με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Πληροφορικής, Εργαστήριο Ασφάλειας), στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο CYSM (www.cysm.eu). Στο εν λόγω έργο, αναπτύχθηκε μια συνεργατική πλατφόρμα ανάλυσης επικινδυνότητας η οποία δίνει τη δυνατότητα στους Υπεύθυνους Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων να αποτιμήσουν τις φυσικές και ψηφιακές απειλές των υποδομών τους.

Στη συνέχεια, μέσω του έργου ΜEDUSA (medusa.cs.unipi.gr), η εταιρία ανέπτυξε ένα εργαλείο ανάλυσης επικινδυνότητας για τις λιμενικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Στο τρέχον έργο MITIGATE (www.mitigateproject.eu), αναπτύσσεται ένα σύστημα ανάλυσης επικινδυνότητας, το οποίο επιτρέπει τη μοντελοποίηση, απεικόνιση, αξιολόγηση και πρόβλεψη των κινδύνων που αφορούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (cyber assets) των λιμενικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v