Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Προς αυτόνομη ανάπτυξη στη Βουλγαρία

Αίτηση έχει καταθέσει η Marfin Popular Bank στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για οργανική ανάπτυξη στη χώρα, και όχι εξαγορά. Για 18 καταστήματα σε 18 μήνες κάνει λόγο το business plan.

MPB: Προς αυτόνομη ανάπτυξη στη Βουλγαρία
Αίτηση έχει καταθέσει η Marfin Popular Bank στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για οργανική ανάπτυξη στη χώρα, και όχι εξαγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η αίτηση αφορά τυπικά ένα μόνο κατάστημα, στο business plan που έχει κατατεθεί γίνεται λόγος για 18 καταστήματα που θα δημιουργηθούν σε διάστημα 18 μηνών.

Στο πρόσφατο conference call με αφορμή τα αποτελέσματα, ο κ. Βγενόπουλος είχε προδιαθέσει για μια τέτοια κίνηση λέγοντας ότι η Marfin Popular Bank δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω εξαγορές στην ευρύτερη περιφέρεια, καθώς ”δεν είναι σοφό να αναλάβουμε επιπλέον ρίσκο” αλλά η MPB εξετάζει το ενδεχόμενο αυτόνομης ανάπτυξης στις αγορές της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

”Το επιχειρησιακό μας πλάνο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, και θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση μόνο σε περίπτωση κάποιας ευκαιρίας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναζητήσουμε κεφάλαια, εκτός εάν πρόκειται να υποαποδόσουμε σε σχέση με τους θεσπισμένους στόχους στο business plan”, σημείωσε, προσθέτοντας πως μόνο σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα ίσως χρειαστεί κεφάλαια το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v