Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την ΑΤΕΝ ΑΕ εξαγόρασε η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ

Στόχος της εξαγοράς η άδεια φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα. Εντός του 2017 η κατασκευή, θα ξεπεράσει τα 9 εκατ. η επένδυση, αναφέρει η εταιρία.

Την ΑΤΕΝ ΑΕ εξαγόρασε η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ

Με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρίας ATEN Α.Ε., κάτοχο αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία, η ATEN A.E. εξασφάλισε ταρίφα ύψους 0,08255 ευρώ/kWh τον Δεκέμβριο του 2016, συμμετέχοντας στον πιλοτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο πιλοτικός διαγωνισμός εξασφάλισε ταρίφες για συνολικά 35 MW σε φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η ATEN A.E., αποκτώντας το 25% της συνολικής ισχύος που δόθηκε μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού για το 2016 στην Ελλάδα, με ένα μόνο πάρκο, αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα, λόγω των οικονομιών κλίμακος που θα δημιουργηθούν.

Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2007 και προγραμματίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου των 8,99 MW εντός του 2017, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, πιστή στη στρατηγική να χρησιμοποιεί, σε όλα της τα έργα, πανέλα υψηλής ποιότητας, προγραμματίζει να τοποθετήσει τα πανέλα υψηλής απόδοσης του μακρόχρονου συνεργάτη της aleo solar GmbH.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v