Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Εξαγορά του 75% της κροατικής Sunce Koncern

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τους μετόχους της Sunce Koncern d.d. (Sunce) την εξαγορά ποσοστού πλειοψηφίας (75%) της εταιρίας.

MIG: Εξαγορά του 75% της κροατικής Sunce Koncern
Η Marfin Investment Group ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τους μετόχους της Sunce Koncern d.d. (Sunce) την εξαγορά ποσοστού πλειοψηφίας (75%) της εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Sunce είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Κροατία στον τουριστικό τομέα και διαθέτει 11 ξενοδοχειακές μονάδες, με περίπου 5.000 κλίνες, σε εξαιρετικές τοποθεσίες των δαλματικών ακτών, οι οποίες λειτουργούν με την επωνυμία Blue Sun Hotels & Resorts.

Tα ξενοδοχεία διαθέτουν επίσης συνεδριακό κέντρο 800 θέσεων, 26 γήπεδα τένις και 3 κέντρα Spa. Επίσης, η εταιρία έχει ποσοστό πλειοψηφίας στο αεροδρόμιο του Brac Island και προνομιούχα οικόπεδα συνολικής έκτασης 860 στρεμμάτων όπου επιτρέπεται η οικοδόμηση.

Η Sunce είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης του ταχύτατα αναπτυσσόμενου τουριστικού τομέα της Κροατίας.

Η εταιρία μαζί με τη MIG εισέρχεται και στον τομέα του τουρισμού υγείας, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση του σχεδίου Stubicke Toplice, που έχει αποκτήσει έπειτα από συμφωνία με τους δήμους Krapina και Zagorje στα πλαίσια Συμφωνίας Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα τουρισμού υγείας στην περιοχή, που θα περιλαμβάνει 2 νοσοκομεία και 3 ξενοδοχεία με περισσότερες από 1.100 κλίνες, καθώς και εγκαταστάσεις αποκατάστασης και θεραπείας.

Η MIG συμφώνησε να καταβάλει συνολικά 155 εκατ. ευρώ για το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunce. Παράλληλα, μέσω της εταιρίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις στην περιοχή, ενισχύοντας την ήδη ισχυρή παρουσία της με επενδύσεις σε τομείς όπου δραστηριοποιούνται θυγατρικές ή άλλες συνδεδεμένες επιχειρήσεις με αυτή.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2008, έπειτα από τους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Sunce κ. Jako Andabak έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή καλωσορίζουμε τη MIG ως μέτοχο πλειοψηφίας του ομίλου μας, κίνηση που επιτρέπει στη Sunce να αντιμετωπίσει τις συναρπαστικές προκλήσεις ανάπτυξης από θέση με ισχυρό οικονομικό και στρατηγικό πλεονέκτημα”.

Παράλληλα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Η MIG είναι πολύ ικανοποιημένη με την πρώτη επένδυσή της στην Κροατία, χώρα με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και με δυναμικό τουριστικό τομέα. Η επένδυσή μας αυτή είναι συμβατή με την περιφερειακή και κλαδική στρατηγική μας καθώς αποτελεί επενδυτική πρωτοβουλία που καλύπτει τρεις τομείς στους οποίους επενδύει η MIG, τον τουρισμό, την υγεία και τις υποδομές (infrastructure).

Η εξαγορά της Sunce αποτελεί μία επιπλέον επιβεβαίωση της δυνατότητας της MIG να επενδύει στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στοχεύοντας σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους της, καθώς και της δέσμευσής της για περαιτέρω επενδύσεις στην Κροατία.

Επιθυμώ επίσης να επισημάνω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι με τον μακροπρόθεσμο συνεταιρισμό μας με τον κ. Andabak, που έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί και σε άλλους τομείς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v