Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εταιρικό ομόλογο εκδίδει η Δέλτα Τεχνική

Σύντομα αναμένεται η δεύτερη, μετά το καλοκαίρι, έκδοση εταιρικών ομολόγων στο ΧΑ. Ποια είναι η Δέλτα Τεχνική και πώς τη γνώρισαν οι χρηματιστηριακοί επενδυτές κατά την προηγούμενη δεκαετία.

ΧΑ: Εταιρικό ομόλογο εκδίδει η Δέλτα Τεχνική

Σύντομα αναμένεται η έκδοση εταιρικού ομολόγου της εταιρείας Δέλτα Τεχνική, καθώς ο φάκελος ήδη βρίσκεται προς εξέταση στα χέρια των χρηματιστηριακών-εποπτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια έκδοση ύψους 5 έως 6,5 εκατ. ευρώ που θα γίνει με τη μορφή της ιδιωτικής τοποθέτησης και οι τίτλοι θα είναι διαπραγματεύσιμοι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Κομβικό ρόλο -όπως και σε άλλες εταιρικές εκδόσεις που διαπραγματεύονται στο ΧΑ- έχει διαδραματίσει η Wealth Financial Services, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του wealth management.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να τονώσει τον θεσμό των εταιρικών ομολόγων, καθώς -παρά τις αρχικές θετικές προσδοκίες και τις πολύ καλές επιδόσεις του πρώτου επταμήνου του έτους- «φρενάρισε» μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ειδικότερα, ενώ μέσα στο πρώτο φετινό επτάμηνο είχαμε σημαντικές εκδόσεις εταιρικών ομολόγων μέσω του ΧΑ (ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Sunlight), από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έλαβε χώρα μόλις μία έκδοση (η δεύτερη της εταιρείας πληροφορικής MLS, καθώς η πρώτη είχε υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2016).

Στο ερώτημα που θέσαμε προς υψηλόβαθμο χρηματιστηριακό παράγοντα σχετικά με τα αίτια του συγκεκριμένου «φρεναρίσματος», απάντησε πως «ο θεσμός των εταιρικών ομολόγων είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αλλά δυστυχώς… δεν τον θέλουν όλες οι πλευρές».

Άλλος παράγοντας της αγοράς υποστηρίζει πως τα εταιρικά ομόλογα υγιών επιχειρήσεων μπορούν να αποτελέσουν μία από τις λίγες επιλογές ικανοποιητικών αποδόσεων για τους επενδυτές χαμηλού ρίσκου, ενώ ο κ. Γιάννης Πολυχρονίου (πρόεδρος ΣΕΠΕΥ, πρώην ΣΕΔΥΚΑ) θεωρεί πως «αντίδοτο στο πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων είναι η χρήση των εναλλακτικών εργαλείων χρηματοδότησης των εταιρειών, όπως οι εκδόσεις ομολογιακών δανείων μέσω κεφαλαιαγορών και το crowdfunding».

Η Δέλτα Τεχνική είναι γνωστή στους εγχώριους χρηματιστηριακούς επενδυτές από το 2004, όταν είχε εισαχθεί στη ΝΕΧΑ (Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά) με την ονομασία Delta Project. Στη συνέχεια, η εταιρεία είχε εξαγοραστεί από τον Όμιλο Μυτιληναίος.

Η Δέλτα Τεχνική (διοικείται από τον κ. Αναστάσιο Δεληγιώργη) είναι μια κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε έργα «με το κλειδί στο χέρι», σε βιομηχανικά και ενεργειακά έργα (μεταξύ αυτών και σε εφαρμογές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Πέραν αυτών, διαθέτει και αυτόνομη παρουσία στον χώρο της παραγωγής «πράσινης ενέργειας».

Μεταξύ άλλων, πέρυσι ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία πιλοτικό σταθμό αιολικής ενέργειας (ισχύος 1,6 MW) στα Τέμπη, ενώ ήδη δρομολογεί επένδυση σε νέο αιολικό πάρκο στη Μεσσηνία, ισχύος 12 MW.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v