Παραίτηση EΥ από FFG με καταγγελία για «τρικλοποδιές» στους ελέγχους

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η ελεγκτική σταμάτησε τους ελέγχους σε επιλεγμένα κονδύλια της Folli Follie, «λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρείας στο έργο μας», καταγγέλλει. Ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν υπέγραψε σύμβαση για έλεγχο οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017.

Παραίτηση EΥ από FFG με καταγγελία για «τρικλοποδιές» στους ελέγχους

Νέο χτύπημα για τη διοίκηση της Folli Follie αποτελεί η δήλωσε της EY ότι σταμάτησε τους ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, εξαιτίας «ελλιπούς συνδρομής της εταιρείας στο έργο μας». Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στη σκιά των αποκαλύψεων για τις απάτες που επί σειρά ετών βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη στην Ασία αλλά και λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία επανέλαβε την απαίτησή της για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥ, επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της χρήσης 2017.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. («ΕΥ») για την υπόθεση της FF Group, θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η EY, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με τη «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» («Εταιρεία»), ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση του 2017.

Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017. Παραπέμπουμε στην από 19 Ιουνίου 2018 ανακοίνωσή μας σχετικά με τα ανωτέρω.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας.

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v