Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. από τη Μυτιληναίος

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Σχεδιάζονται επενδύσεις στην εταιρεία που εξαγοράστηκε, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή σε 50.000 τόνους τον χρόνο, σε ορίζοντα διετίας.

Εξαγορά της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. από τη Μυτιληναίος

Τη συμφωνία για εξαγορά του 97,87% των μετοχών της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. Α.Ε. (Επεξεργασία Αλουμινίου - Μεταλλοβιομηχανία), που δραστηριοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος.

Η ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. Α.Ε. ιδρύθηκε το 1973 και είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανακυκλωμένου (δευτερόχυτου) αλουμινίου στην Ελλάδα. Μέσα στα χρόνια, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσαρμόζοντας την παραγωγή της στα ποιοτικά επίπεδα και στις ανάγκες των πελατών της στις διεθνείς αγορές, αλλά και τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, των οποίων οι πωλήσεις, σε συντριπτικό ποσοστό, κατευθύνονται στις εξαγωγικές αγορές.

Οπως σημειώνει η Mυτιληναίος στη σχετική ανακοίνωση, βασιζόμενη στο μακροχρόνιο know-how, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της και μέσω της βέλτιστης επεξεργασίας του scrap αλουμινίου, η ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. είναι σε θέση να παράγει εκ νέου πρώτη ύλη, καταναλώνοντας πολύ μικρότερη ποσότητα ενέργειας, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το κόστος αλλά και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η ετήσια δυναμικότητα της μονάδας είναι 35.000 τόνοι αλουμινίου και απασχολεί 64 άτομα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Mυτιληναίος, μέσω εκτεταμένων επενδύσεων αύξησης παραγωγής και παραγωγικότητας, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τις 50.000 τόνους σε ορίζοντα διετίας.

Μέσω της εξαγοράς, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.:

* Ενισχύει ουσιαστικά τον Τομέα Μεταλλουργίας της Εταιρείας

* Αυξάνει άμεσα την παραγωγή κολονών αλουμινίου (πρώτη ύλη για τις μονάδες διέλασης που παράγουν προφίλ αλουμινίου) από τις 120.000 στις 155.000 τόνους, μεγεθύνοντας έτσι τη συνολική της δυναμικότητα και με προοπτική διετίας, να φτάσει τις 250.000 τόνους συνολικής παραγωγής

* Αυξάνει την παρουσία της εταιρείας στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της

* Αποκτά τεχνογνωσία στη δραστηριότητα της ανακύκλωσης scrap αλουμινίου.

Στρατηγικός στόχος της Mυτιληναίος παραμένει η εδραίωση και ενδυνάμωση του Τομέα Μεταλλουργίας - Αλουμίνιον της Ελλάδος και η μεγιστοποίηση της απόδοσής του. Παράλληλα, ενισχύεται η προσπάθεια της εταιρείας για μείωση της ενέργειας που απαιτείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, μέσω της ανακύκλωσης προϊόντων αλουμινίου (scrap) από προϊόντα που η χρήση τους έχει ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακύκλωση του scrap αλουμινίου απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου, ενώ παράγει 95% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με τον μακροχρόνιο σχεδιασμό, η Mυτιληναίος θα γίνει σταδιακά μία πιο «πράσινη βιομηχανία», με σημαντικά μειωμένο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και ουσιαστική εξοικονόμηση των φυσικών πόρων. Ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση της ζωής των προϊόντων αλουμινίου, μέσω της επαναχύτευσής τους σε νέα «πράσινα» προϊόντα.

«Η εταιρεία μας, με αυτή της την κίνηση και άλλες που θα ακολουθήσουν, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, αυτό της Παραγωγής. Η διεθνοποιημένη και ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο ελληνική βιομηχανία οφείλει να αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας για το μέλλον της χώρας, με ουσιαστικές επενδύσεις, όραμα και τόλμη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Υπογραμμίζεται ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v