Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα προσφέρει η HSBC

Ενισχύει την προϊόντική της γκάμα στη χώρα η τράπεζα. Επανεκκινεί τη χορήγηση των στεγαστικών της δανείων και ανανεώνει την υπηρεσία U Start! για φοιτητές που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα προσφέρει η HSBC

Δυναμικό λανσάρισμα νέων προϊόντων λιανικής τραπεζικής, επιχειρεί η HSBC, σε μία προσπάθεια να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πελατειακή της βάση, με πιο μακρόχονες σχέσεις, αντανακλώντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη της στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση, το νέο στεγαστικό δάνειο της Τράπεζας, η οποία επαναδραστηριοποιείται στην κτηματική πίστη μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, senior manager customer value management retail banking & wealth management , «η HSBC επανέρχεται ξανά μετά από 10 χρόνια με τη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας, πρώτης ή εξοχικής καθώς και για ανακαίνιση, με χρηματοδότηση που μπορεί να φτάσει το 75%, διάρκεια 15 ετών και spread επιτοκίου από 2,75%».

Σήμερα, ο μέσος όρος των spreads στην αγορά είναι περίπου στο 4%. Με σημερινό eurobor στο μηδέν, αυτό σημαίνει ότι το τελικό επιτόκιο για το δανειολήπτη είναι από 2,75% έως 4%.

Πάντως σε γενικές γραμμές, το retail banking είναι ακόμη εν...υπνώσει στις περισσότερες τράπεζες, τόσο λόγω του δυσθεώρητου ύψους των κόκκινων δανείων, όσο και λόγω της αναιμικής ζήτησης εκ μέρους των καταναλωτών.

Λόγω του χαρακτήρα της και του ρόλου της, η HSBC δεν έχει να λύσει πολλά θέματα στο κομμάτι των κόκκινων δανείων. Επίσης, σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες, έχει υψηλή παρουσία ρευστότητας, την οποία επιλεκτικά μπορεί να διαθέσει στους πελάτες της.

Το δυναμικό come- back της HSBC στο retail banking, δεν περιορίζεται στην επανεκκίνηση των στεγαστικών.

Αφορά την υπηρεσία u start! (μια πλήρη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών στοχευμένη για φοιτητές που σπουδάζουν στο Ην Βασίλειο) διευκολύνοντας γονείς και σπουδαστές τόσο με άνοιγμα λογαριασμού στην Ελλάδα και δωρεάν αναλήψεις από το δίκτυο της Τράπεζας στην Αγγλία , όσο και με ασφαλιστική/νοσοκομειακή κάλυψη.

Επίσης, η Τράπεζα λανσάρει ένα πολύ ανταγωνιστικό επιτόκιο πιστωτικής κάρτας - στο επίπεδο του 7,99% για κάθε νέα αγορά που θα γίνει εντός της διετίας.

Να σημειωθεί ότι η HSBC είναι η μόνη ξένη τράπεζα που παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης στην ελληνική αγορά, δραστηριοποιούμενη, έστω και οριακά, στο retail banking.

Η φιλοσοφία της Τράπεζας όπως την περιγράφει ο επικεφαλής του retail banking & wealth management της HSBC , κ. Στ. Πιρπινιάς είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες που ενδιαφέρονται για μια συνολική σχέση με την Τράπεζα και στο πλαίσιο αυτό ενισχύεται το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο. Πρόσφατα μάλιστα, σε συνέντευξή του στο euro2day.gr , o κ. Πιρπινιάς είχε περιγράψει το τοπίο που έπεται στο επαναλασάρισμα προϊόντων και για τους πελάτες λιανικής τραπεζικής.

Στεγαστικά δάνεια από την HSBC

Τα νέα στεγαστικά δάνεια της HSBC δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες της Τράπεζας να αποκτήσουν το σπίτι που ονειρεύονται. Παρέχουν χρηματοδότηση για την αγορά πρώτης και δεύτερης κατοικίας, ανακαίνιση και μεταφορά δανείων από άλλες τράπεζες. Tα επιτόκια για τα νέα στεγαστικά δάνεια από την HSBC ξεκινούν από 2,75% .

Βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος:

Δάνεια για αγορά κατοικίας και μεταφορά δανείων από άλλη Τράπεζα:
• Χρηματοδότηση έως 70% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου 15 έτη.
• Χρηματοδότηση έως 75% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου 10 έτη.

Δάνεια για εργασίες ανακαίνισης:
• Χρηματοδότηση έως 50% της αξίας της ανακαίνισης, (ποσό δανείου έως 60.000 ευρώ και διάρκεια έως 10 έτη).

U Start!

Η πρωτοποριακή υπηρεσία U Start!, είναι μια ολοκληρωμένη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών και λύσεων ειδικά για φοιτητές που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον φοιτητή στο Ηνωμένο Βασίλειο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το λογαριασμό U Start! στην Ελλάδα και να εξυπηρετείται με ασφάλεια στα πολυάριθμα καταστήματα της HSBC στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόγραμμα U Start! παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, όπως: καταθετικό λογαριασμό, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα, ιατρική ασφάλιση και ταξιδιωτική ασφάλιση. Δίνει, επίσης, δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Phone Home, η οποία επιτρέπει επείγουσα ανάληψη μετρητών και αντικατάστασης της κάρτας του φοιτητή, εάν χαθεί ή κλαπεί και επανέκδοση του αριθμού PIN της κάρτας. Επιπλέον, με το U Start! ο φοιτητής αποκτά πρόσβαση στην ολοκληρωμένη υπηρεσία Express Banking και μπορεί να εξυπηρετηθεί είτε online μέσω της υπηρεσίας Internet Banking από την HSBC, είτε μέσω της υπηρεσίας Phone Banking από την HSBC (καλώντας από σταθερό ή κινητό). Το πακέτο υπηρεσιών U Start! Παρέχει, επίσης, δωρεάν τη Διεθνή Φοιτητική Ταυτότητα ISIC (International Student Identity Card), η οποία προσφέρει στους φοιτητές πλήθος προνομίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα αλλά και σε 134 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πιστωτικές κάρτες: Το προνομιακότερο επιτόκιο (7,99%) της αγοράς για νέες αγορές

Η HSBC ανταποκρίνεται και στις καταναλωτικές ανάγκες των πελατών της προσφέροντάς τους προνομιακό επιτόκιο πιστωτικής κάρτας 7,99% για νέες αγορές με ισχύ για 2 έτη .

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v