Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παντελάκης: Διατηρεί σύσταση overweight για ΟΤΕ

Περίπου 30 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι μέτοχοι του ΟΤΕ από το προμέρισμα που θα διανείμει ο οργανισμός μετά την πώληση της Telekom Albania, σχολιάζει η χρηματιστηριακή. Δεν θα εξέπληττε μία ενδεχόμενη έξοδος του ΟΤΕ από τη Ρουμανία. Στα 14 ευρώ η τιμή-στόχος.

Παντελάκης: Διατηρεί σύσταση overweight για ΟΤΕ

Οι ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα ισορροπούν τις αδυναμίες στη Ρουμανία, αναφέρει η Παντελάκης Χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και επιβεβαιώνοντας τη σύσταση overweight για τη μετοχή του οργανισμού. Στα 14 ευρώ προσδιορίζεται η τιμή-στόχος.

Στο 1ο τρίμηνο ο ΟΤΕ διεύρυνε τη σταθερή του υποδομή στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε 54.000 συνδρομητές στο υψηλής ταχύτητας δίκτυο, σχολιάζει η χρηματιστηριακή. Ωστόσο στη Ρουμανία οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4,4% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα το EBITDA να συρρικνωθεί κατά 21%. Λαμβάνοντας υπόψιν τον σκληρό ανταγωνισμό υπάρχουν λίγα περιθώρια για ουσιαστική βελτίωση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως δεν θα την εξέπλησε αν ο ΟΤΕ προχωρούσε στην πώληση των δραστηριοτήτων του στη Ρουμανία. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα βοηθούσε τον ΟΤΕ να εστιάσει στις εν Ελλάδι δραστηριότητές του και να αυξήσει περαιτέρω τη ρευστότηά του. Ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο ΟΤΕ δεν βιάζεται για την έξοδό του από τη Ρουμανία.

Overweight από JPMorgan

Από την πλευρά της η JPMorgan διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή του ΟΤΕ και σημειώνει πως μία ενδεχόμενη πώληση των ρουμανικών δραστηριοτήτων θα αποτελούσε θετική εξέλιξη.

Η ρουμανική κυβέρνηση, σημειώνει η JPMorgan, προχώρησε στην επιβολή τηλεπικοινωνιακού φόρου ίσου με το 3% των εσόδων των επιχειρήσεων του κλάδου, ενώ παράλληλα δρομολογεί δημοπρασία για τις άδειες 5G με στόχο τη συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ. Προτείνει επίσης την ανανέωση των αδειών για τα δίκτυα 3G έναντι 4% των εσόδων. Αν όλα αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν η ρουμανική εταιρεία του Ομίλου μπορεί να κλείσει, σχολιάζει η JPMorgan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v