Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωρα μηδέν στη ΛΑΡΚΟ για τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Νέα προκλητική απάντηση από τη ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ για την πληρωμή των οφειλών της. Γνωστοποιεί ως μέρα καταβολής την Κυριακή 7 Ιουλίου, δηλαδή τη μέρα των εθνικών εκλογών...

Ωρα μηδέν στη ΛΑΡΚΟ για τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Αντιμετωπίζει ένα βουνό χρέη, το τελεσίγραφό της ΔΕΗ που απαιτεί πληρωμές απειλώντας να τραβήξει σήμερα την πρίζα, κι όμως η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ετοίμασε σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που προωθεί προς υπογραφή με το σωματείο των εργαζομένων της, το οποίο οδηγεί το εργατικό κόστος σε αύξηση κατά περίπου 5,5 εκατ. ευρώ.

Η ΛΑΡΚΟ χθες έστειλε νέα επιστολή στη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού, αλλάζοντας την τελευταία μέρα της καταβολής της δεύτερης δόσης της ληξιπρόθεσμης οφειλής του Απριλίου από τις 10 στις 7 Ιουλίου. Η ημερομηνία αυτή πέφτει Κυριακή, μέρα που όλες οι τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες είναι κλειστές, ενώ ταυτόχρονα τη μέρα εκείνη διεξάγονται και οι εθνικές εκλογές.

Πηγές της διοίκησης της ΔΕH μιλούν πια για ολοφάνερο εμπαιγμό από τη μεριά της βιομηχανίας. Χωρίς να προσδοκούν αλλαγή συμπεριφοράς μέχρι σήμερα Παρασκευή, οπότε και λήγει το τελεσίγραφο της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού για την καταβολή των απλήρωτων λογαριασμών του Μαρτίου και του Απριλίου, δρομολογούν από την ερχόμενη Δευτέρα τις διαδικασίες παύσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας. Δηλαδή η ΔEΗ με εντολή προς τον ΑΔΜΗΕ θα κάνει γνωστό πως η ΛΑΡΚΟ δεν είναι πλέον πελάτης της. Στην περίπτωση αυτή, ο Διαχειριστής, αν δεν διαπιστώσει την αλλαγή προμηθευτή ρεύματος (πράγμα εξαιρετικά απίθανο), τότε θα διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης στη βιομηχανία.

Ταυτόχρονα, η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού θα προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης που είχε συναφθεί με τη βιομηχανία για την παροχή ρεύματος σε προνομιακή τιμή, καθώς και της τελευταίας συμφωνίας για τον διακανονισμό των οφειλών της. Τα χρέη των 310 εκατ. ευρώ, η ΔEH θα αναζητήσει να τα εισπράξει με όλα τα νόμιμα μέσα, λένε πηγές της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v