Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Μπαίνει στην κινητή μετά τη συμφωνία για το MVNO!

Η υπογραφή συμφωνίας με την Vodafone Ελλάδας ώστε να δραστηριοποιηθεί ως εικονικός πάροχος φέρνει την Forthnet και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Ποια είναι τα όπλα της εταιρείας προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο αγοράς.

Forthnet: Μπαίνει στην κινητή μετά τη συμφωνία για το MVNO!

Σε ανατροπές στην αγορά τηλεπικοινωνιών μπορεί να οδηγήσει η συμφωνία, που ανακοινώθηκε σήμερα, μεταξύ της Forthnet και της Vodafone Ελλάδος ώστε η πρώτη να δραστηριοποιηθεί ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) στην κινητή τηλεφωνία.

Η είσοδος της Forthnet, που βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή με πρωτοβουλία των τραπεζών, στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μπορεί «να αλλάξει το παιχνίδι» με τόνωση του ανταγωνισμού και μεγαλύτερα οφέλη για τους καταναλωτές.

Με την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές η Forthnet ετοιμάζεται να προσφέρει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στους συνδρομητές της. Ετσι η εισηγμένη αναπτύσσει ένα νέο πολύ σημαντικό πεδίο δραστηριότητας και θα παρέχει πλέον και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με ανταγωνιστικά τιμολόγια προσφέροντας παράλληλα ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Στόχος της διοίκησης της της Forthnet είναι να απευθυνθεί αρχικά στο ευρύ πελατολόγιο της εταιρείας που καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα που θα αξιοποιήσει η Forthnet είναι οι ήδη εκτεταμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και επενδύσεις που διαθέτει ώστε να μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαθέσει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, σε μια περίοδο σύγκλισης των υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας η διάθεση του αποκλειστικού περιεχομένου ψυχαγωγίας που διαθέτει η Forthnet και σε φορητές συσκευές μέσω υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων (mobile data), θα είναι ένα επιπλέον όπλο για την προσέλκυση συνδρομητών.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε.» (στο εξής «Forthnet») ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «Vodafone-Panafon Ανώνυμη Εταιρία Τηλεπικοινωνιών» για τη χονδρική πρόσβαση στο ραδιοδίκτυο της τελευταίας με σκοπό η Forthnet να διαθέσει στο κοινό υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και mobile internet, ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO). H συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα είναι τετραετούς διάρκειας από την ημερομηνία έναρξης εμπορικής διάθεσης από τη Forthnet των ανωτέρω υπηρεσιών, που προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v