Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: «Στάσιμες» οι συζητήσεις με τις τράπεζες

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι μακρόχρονες διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και Dionic, με στόχο την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων της εισηγμένης. «Ούτε κουβέντα» στην παρουσίαση του πενταετούς business plan της Audiovisual.

Dionic: «Στάσιμες» οι συζητήσεις με τις τράπεζες

Στις 25 Ιουλίου του 2019, το Euro2day.gr είχε αναρτήσει δημοσίευμα με τίτλο «Dionic: Ραντεβού με τις τράπεζες τον Σεπτέμβριο - Το παζάρι με Alpha και Εθνική».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν πως επί τάπητος βρίσκονταν κυρίως τα εξής δύο θέματα:

α) Το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση προνομιούχων μετοχών, έκδοση που θα καλύψει η Alpha Bank, υποκαθιστώντας το υπάρχον μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που κατέχει.

β) Μια ρύθμιση-αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Εθνική Τράπεζα.

Αν όλα αυτά εξελίσσονταν ομαλά, τότε το… μπαλάκι θα ξαναγυρνούσε στην Dionic, η οποία θα προχωρούσε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, προκειμένου να αναπτύξει υπάρχουσες δραστηριότητες (π.χ. θυγατρική εταιρεία Atcom, Πρότυπο Κέντρο Διανομών και εμπορική δραστηριότητα του ομίλου) και να επεκταθεί σε νέες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν ήδη παρέλθει πέντε μήνες (οι συνολικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες έχουν ξεκινήσει εδώ πολλά χρόνια και έχουν περάσει από πολλά στάδια και επιμέρους συμφωνίες), καμιά οριστική λύση δεν έχει βρεθεί στο ζήτημα της αναχρηματοδότησης του εισηγμένου ομίλου και απλά ακούμε ότι οι συζητήσεις… συνεχίζονται χωρίς να προβλέπεται «λευκός καπνός» στο άμεσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

Στα αξιοσημείωτα επίσης συγκαταλέγεται το ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (24/1/2020) η Audiovisual (ή AVE, όπως θα μετονομαστεί) προκειμένου να αναπτύξει το πενταετές της business plan, δεν ανέφερε ούτε… μισή κουβέντα για την Dionic, παρά το γεγονός ότι κατέχει περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της (32,73%).

Κύκλοι προσκείμενοι στην AVE αιτιολόγησαν την απουσία αναφοράς στο ότι η παρουσίαση του business plan επικεντρώθηκε μόνο σε δράσεις και προοπτικές των βασικότερων θυγατρικών της, οι οποίες μάλιστα ενοποιούνται πλήρως στα αποτελέσματά της (η Dionic ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης).

Αντίθετα, παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν πως αυτό έγινε λόγω της ρευστότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την αναχρηματοδότηση της Dionic από τις τράπεζες.

ΥΓ: Η Dionic διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ με αποτίμηση 1,4 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να βρίσκεται στο ίδιο περίπου επίπεδο τιμών εδώ και μήνες και με την αξία των συναλλαγών να περιορίζεται μόλις στα 6,08 χιλ. ευρώ κατά το τελευταίο εξάμηνο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v