Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Η κίνηση Κουτσολιούτσου και η έκθεση της Deloitte για Ασία

Εν αναμονή των συμπληρωματικών στοιχείων του οίκου, η νέα διοίκηση της εταιρείας. Tα πρώτα ευρήματα και η πρόθεση για εκκαθάριση των ασιατικών θυγατρικών, για να προχωρήσει η εξυγίανση. Πώς εξηγείται η αντίδραση του μεγαλομετόχου.

Folli Follie: Η κίνηση Κουτσολιούτσου και η έκθεση της Deloitte για Ασία

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να παραδοθεί στη νέα διορισμένη διοίκηση της Folli Follie η συμπληρωματική έκθεση της Deloitte όσον αφορά τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου στην Ασία.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάγνωσης του «μαύρου κουτιού» των δραστηριοτήτων στην περιοχή και όχι για δικανική έρευνα (η οποία ολοκληρώθηκε, έστω στην περίμετρο που είχε οριστεί αρχικώς από την Alvarez & Marsal), η οποία αποσκοπεί στην απεικόνιση του εναπομείναντος αποτυπώματος.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το Εuro2day.gr, o οίκος έχει ολοκληρώσει μέρος της έρευνας που αφορά την εικόνα έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και ο οποίος έχει παραδοθεί στη νέα διοίκηση της προβληματικής εταιρείας. Σύμφωνα και πάλι με τις ίδιες πληροφορίες, τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι επί μια 15ετία, σειρά ασιατικών θυγατρικών ήταν ζημιογόνες.

Το ερώτημα της «πραγματικής» ασιατικής δραστηριότητας ετέθη τόσο τον Μάιο του 2018 από το QCM fund όσο και στη διάρκεια της διετίας που κύλησε, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής απάντηση εκ μέρους των διαδοχικών διοικήσεων του ομίλου.

Σημειώνεται ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, σειρά ελεγκτικών οίκων αλλά και στελεχών που επιφορτίστηκαν με την άντληση στοιχείων από την Ασία προσέκρουαν σε εμπόδια, γεγονός που εξηγεί εν μέρει και την αδυναμία σύνταξης αναθεωρημένων ενοποιημένων ισολογισμών χρήσης για τον όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη εκκρεμεί η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2018, από την PwC.

Στόχος της νέας διοίκησης της FF είναι η εκκαθάριση των όποιων εταιρικών δομών διατηρούνται εκεί, κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και για την εκκαθάριση της Links of London στη Βρετανία.

Πρόκειται για απαραίτητο στάδιο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, στην προσπάθεια εξυγίανσης του ομίλου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές ομολογιούχους του.

Οι παραπάνω διεργασίες εξηγούν την όψιμη αντίδραση του μεγαλομετόχου και ιδρυτή της εταιρείας Δ. Κουτσολιούτσου, με επιστολή του η οποία υπερασπίζεται τη δραστηριότητα στην Ασία (με στοιχεία που δεν πιστοποιούνται από κανένα φορέα) και έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόκτηση θεσμικής κάλυψης των στελεχών του δ.σ. της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v