Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Εξαντλείται το περιθώριο για συμφωνία με ομολογιούχους

Το ορόσημο άρσης της προστασίας από τους πιστωτές της στις 6 Δεκεμβρίου πιέζει ασφυκτικά. Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο πτώχευσης, καθησυχάζει ο CEO. Οι κινήσεις αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

Folli Follie: Εξαντλείται το περιθώριο για συμφωνία με ομολογιούχους

Με την κλεψύδρα να μετρά αντίστροφα, προκειμένου να επιτευχθεί μια πολυσυζητημένη και κατ’ επανάληψη αναβληθείσα συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές, κινείται η νέα διοίκηση της Folli Follie.

Με δεδομένο πως η προστασία από τους πιστωτές της (που έλαβε μετά την έγκριση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106α) λήγει στις 6 Δεκεμβρίου του 2020, το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης και παγίωσης του Term Sheet της συμφωνίας, που με τη σειρά της θα οδηγήσει την εταιρεία στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ, πιέζει ασφυκτικά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της FF Γιώργο Σάμιο, στόχος είναι η πρόσκληση προς τους ομολογιούχους με την τελική μορφή του Term Sheet να δημοσιοποιηθεί έως τις 2 Νοεμβρίου, ώστε, έστω και οριακά, να υπάρξει χρόνος για τη διενέργεια των απαραίτητων συνελεύσεων και την έγκριση των όρων.

Σε ερώτηση του Εuro2day.gr -στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης- για την τύχη της FF, στην περίπτωση μη έγκαιρης επίτευξης συμφωνίας και υπαγωγής σε εξυγίανση, ο Γ. Σάμιος απέκλεισε το ενδεχόμενο πτώχευσης, εκτιμώντας πως δεν θα ανατραπεί η μέχρι τώρα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθυστέρηση της συμφωνίας αποδίδεται, αφενός, στην πολυπλοκότητά της και αφετέρου, στο «χαλασμένο» τηλέφωνο μεταξύ των συμβούλων των ομολογιούχων και της εταιρείας. Ανέφερε μάλιστα πως η διαδικασία έχει πρωτοφανή χαρακτηριστικά και πως η διοίκηση της FF, ως υπόχρεη έναντι των πιστωτών, βρέθηκε πολλές φορές να παίζει «άμυνα», σε μια διαπραγμάτευση που προφανώς δεν είναι ισότιμη.

Πέραν του Term Sheet, η παράμετρος που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάληξη της συμφωνίας αφορά την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, προκειμένου η εταιρεία να διατηρήσει τη βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, το ποσό αυτής αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξίσωση της εξυγίανσης. Αν και δεν προέβη σε περαιτέρω ανάλυση των επαφών που διενεργεί η εταιρεία, είπε πως η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης (η οποία πρέπει να έχει και τη συναίνεση των ομολογιούχων) βρίσκεται επίσης κοντά στον χρονικό ορίζοντα του Νοεμβρίου, προκειμένου η FF να καταθέσει το αίτημα εξυγίανσης πριν το deadline της 6ης Δεκεμβρίου.

Όπως ήδη έχει γράψει το Εuro2day.gr, η διοίκηση της εταιρείας έχει δεχθεί πρόταση χρηματοδότησης από fund με αντάλλαγμα το ακίνητο του Μινιόν, που ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο της FF, παραμένει το μόνο αδέσμευτο από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Ωστόσο, μένει να φανεί πώς το «παζλ» των εμπλεκόμενων συμφερόντων θα καταλήξει σε μια βιώσιμη λύση για την εταιρεία. Προς το παρόν, η διοίκηση της εταιρείας, η οποία επί της ουσίας εργάζεται χωρίς την παρέμβαση της οικογένειας Κουτσολιούτσου από τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε διορίστηκε από τη δικαιοσύνη κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και συνάμα να παραμείνει συνεπής στις βασικές υποχρεώσεις της.

Στο πλαίσιο αυτό συνήψε συμφωνία για την παροχή έκπτωσης σε στρατιωτικούς, προχώρησε στην ένταξη της Intersport στο Factory Outlet, ενώ έκλεισε χορηγική συμφωνία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Παράλληλα, ενίσχυσε το δίκτυό της με νέα καταστήματα Collective.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Folli Follie, δεδομένου ότι η εταιρεία λειτουργεί επί 20 μήνες, χάνοντας βαθμηδόν τον κύριο όγκο του εμπορικού της αντικειμένου (συνολικά 42 brands και έναν ολόκληρο κλάδο μετά την εκχώρηση του ποσοστού της στα Αττικά Πολυκαταστήματα ως ενέχυρου στις ελληνικές τράπεζες), επικεντρώνεται στη λιανική της ανάπτυξη, επιδιώκοντας ωστόσο σε δεύτερο χρόνο και εφόσον μπει σε τροχιά εξυγίανσης, να αναπτύξει και πάλι το χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπειών της και τη χονδρεμπορική δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v