Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς παράταση ο διαγωνισμός για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

Αιτήματα υποψήφιων επενδυτών για ολιγοήμερη παράταση του διαγωνισμού πώλησης του 49% του Διαχειριστή. Στις 15 με 20 Φεβρουαρίου η νέα προθεσμία που θα δώσει η ΔΕΗ. Αιτήσεις συμμετοχής από πέντε με έξι επενδυτικά σχήματα στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Προς παράταση ο διαγωνισμός για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

Ολιγοήμερη παράταση προσανατολίζεται να δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ στον διαγωνισμό για την πώληση του 49% του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι η 29η Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες και funds που προτίθενται να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν ζητήσει λίγο περισσότερο χρόνο, προκειμένου να προετοιμάσουν τους φακέλους τους.

Πηγές θέλουν τη διοίκηση της δημόσιας εταιρείας να ικανοποιεί το σχετικό αίτημα παρατείνοντας την προθεσμία μέχρι τις 15 με 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό φέρονται να κατεβαίνουν πέντε έως έξι επενδυτικά σχήματα που θα απαρτίζονται κατά κύριο λόγο από εταιρείες και funds.

Παράγοντες που παρακολουθούν τον διαγωνισμό μιλούν για ικανοποίηση της διοίκησης, στην περίπτωση που το ενδιαφέρον αυτό γίνει και πράξη, δηλαδή υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην πρώτη φάση της διαδικασίας. Η ΔEΗ, κατά τις ίδιες πηγές, δεν θα αργήσει να καταρτίσει τη λίστα των προτιμητέων επενδυτών, οι οποίοι στη συνέχεια κι αφού υπογράψουν τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας θα αποκτήσουν πρόσβαση στα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές.

Κύκλοι σημειώνουν επίσης αναφορικά με τα όσα είχαν διαρρεύσει περί μεγάλου αριθμού επενδυτών που είχαν απαντήσει θετικά στο market test των συμβούλων για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, πως η μείωση των συμμετεχόντων αποτελεί μία συνηθισμένη εξέλιξη σε διαγωνιστικές διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v