Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόβαση στα Χανιά από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Sani/Ikos Group

Εκταση όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί νέα πολυτελής μονάδα απέκτησε ο όμιλος. Ο ανταγωνισμός που φουντώνει στη Δυτική Κρήτη. Εννέα ιδιόκτητα resorts σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω έχει η Sani/Ikos.

Απόβαση στα Χανιά από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Sani/Ikos Group

Στα Χανιά θα είναι η επόμενη μεγάλη επένδυση του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos Group, που έχει επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, σε μια περιοχή δυτικά της πόλης, η οποία αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο προορισμό.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι το Sani/Ikos Group απέκτησε μεγάλη έκταση στην οποία αναμένεται να λειτουργήσει στο μέλλον πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, στα πρότυπα των υπόλοιπων δέκα ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του ομίλου.

Η κάθοδος του Sani/Ikos Group στα Χανιά αναβαθμίζει ολόκληρο τον προορισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ήδη υποδεχθεί πολλές αξιόλογες μονάδες. Μεταξύ αυτών είναι τα δύο συγκροτήματα της Domes Resorts, τα Domes Noruz και Domes Zeen. Επίσης το πέντε αστέρων ξενοδοχείο της Apple Leisure Group, το Dreams Crete στην παραλία του Μάλεμε, άλλες μικρότερου μεγέθους πολυτελείς μονάδες όπως το La Mer, ενώ αναμένονται και νέες όπως είναι μία μεγάλη πεντάστερη μονάδα στο Μαράθι, του ομίλου Βασιλάκη ΑΕΒΕ, από το Ηράκλειο που δραστηριοποιείται στον τομέα προϊόντων ξυλείας και δομικών υλικών.

Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν ότι η δημιουργία πολυτελούς μονάδας από τη Sani/Ikos Group θα δώσει νέα ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό ευρύτερα στη Δυτική Κρήτη.

Πριν τα Χανιά είχε  προηγηθεί μια ακόμη μεγάλη επένδυση του Sani/Ikos Group, η απόκτηση του πρώην Club Med στην Κέρκυρα, όπου σχεδιάζει μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, την«Ikos Odisia», στη θέση Ύψος, κοντά στο υφιστάμενο «Ikos Dassia».

Το νέο συγκρότημα θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο δυναμικότητας 804 κλινών με εστιατόρια, χώρους πελατών και βοηθητικούς χώρους, 2 διώροφες πτέρυγες δωματίων, 27 διώροφα bungalows τύπου standard, 9 ισόγεια bungalows τύπου deluxe με ατομικές πισίνες, 13 διώροφα bungalows τύπου deluxe, 7 διώροφες βίλες με ατομικές πισίνες, τέσσερα ισόγεια κτίρια εστιατορίων και ένα ισόγειο κέντρο αναζωογόνησης με εσωτερική πισίνα.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος IKOS Sunny λειτουργεί ήδη εννέα ιδιόκτητα resorts σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο. Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS Andalusia, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021 στη Marbella/Estepona της Ισπανίας.

O  όμιλος αναπτύσσει εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v