Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλασιασμό επενδύσεων σχεδιάζει η Quest Holdings

Το «μενού» των σχεδιαζόμενων επενδύσεων, το ισχυρό πρώτο φετινό τρίμηνο και οι εκτιμήσεις για το σύνολο της χρονιάς. Διερευνητικές επαφές για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στην Cardlink.

Τριπλασιασμό επενδύσεων σχεδιάζει η Quest Holdings

Υπερδιπλάσιες ή και τριπλάσιες επενδύσεις σε σχέση με τα 26 εκατ. ευρώ του 2020 σχεδιάζει να πραγματοποιήσει φέτος ο όμιλος Quest, καθώς το σχετικό ποσό πιθανόν να κυμανθεί γύρω στα 75 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στα πλαίσια του conference call προς τους αναλυτές για τα αποτελέσματα 2020, σημειώνοντας ενδεικτικά πως θα χρειαστούν γύρω στα 18 εκατ. για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του logistic center της ACS, 25 εκατ. για απόκτηση της πλειοψηφίας και για κεφάλαιο κίνησης στην Γ.Ε. Δημητρίου, 8 εκατ. στην Cardlink, ενώ ο Όμιλος προτίθεται να εξαγοράσει και άλλες μονάδες ΑΠΕ, καθώς και να επενδύσει σε κάθετες αγορές.

Η επένδυση στη Γ.Ε. Δημητρίου αποσκοπεί στην είσοδο της αγοράς των κλιματιστικών που χαρακτηρίζεται από υψηλότερα περιθώρια κέρδους, καθώς και στην εκμετάλλευση συνεργειών σε ότι αφορά τα δίκτυα διανομής του ομίλου.

Το 2021 ξεκίνησε πολύ ικανοποιητικά για τον εισηγμένο όμιλο με διψήφιο ποσοστό αύξησης οικονομικών επιδόσεων (πωλήσεων και EBITDA), με αιχμή του δόρατος τον κλάδο των προϊόντων πληροφορικής και τεχνολογίας. Για το σύνολο της χρονιάς, «βλέπει» διψήφιο ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών, αλλά μονοψήφιο ποσοστό ανόδου σε EBITDA και κέρδη, επιφυλασσόμενος για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά μετά τη λήξη του lock down.

Σε ότι αφορά την Unisystems, για φέτος αναμένονται βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις, καθώς το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεών της υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ (το μεγαλύτερο τμήμα του αφορά έργα στην Ευρώπη).

Σε ότι αφορά την Cardlink, η διοίκηση της Quest Holdings επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Euro2day.gr για αρχικές επαφές με στόχο την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, καθώς ο κλάδος του fintech παρουσιάζει θετικές προοπτικές, έντονη κινητικότητα, ενώ απαιτεί σημαντικές επενδύσεις.

Σε ότι τέλος αφορά την ACS, τα περιθώρια κέρδους της συρρικνώνονται σε περιόδους lock down, καθώς μπορεί ο κύκλος εργασιών να αυξάνεται, αλλά ανεβαίνει ακόμη περισσότερο το σκέλος των δαπανών. Αυτό παρατηρήθηκε κατά το δεύτερο και τέταρτο περυσινό τρίμηνο, όπως και κατά το πρώτο φετινό. Εκτιμάται, ότι το περιθώριο κέρδους θα διευρυνθεί με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ θα λειτουργήσει προς όφελος της εταιρείας η τάση αύξησης των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Το 2020 ο όμιλος σημείωσε αύξηση κερδών από τα 7,8 στα 15,955 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα αποτελέσματα και των δύο χρήσεων επιβαρύνθηκαν με έκτακτα αρνητικά φορολογικά αποτελέσματα (11 εκατ. το 2020 και 12 εκατ. το 2019).

Στο τέλος του 2020 ο εισηγμένος όμιλος διέθετε θετικό καθαρό ταμείο 10,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v