Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rolco-Βιανίλ: Τα αντανακλαστικά στην πανδημία και η νέα δραστηριότητα

Σε ανάπτυξη του τουρισμού προσβλέπει για το joint venture με την Christeyns. Αύξηση 8,3% στα απορρυπαντικά και 7% στον όμιλο.

Rolco-Βιανίλ: Τα αντανακλαστικά στην πανδημία και η νέα δραστηριότητα

Πιο ενισχυμένη από την πανδημία βγαίνει η Rolco Βιανίλ, ελληνική εταιρεία απορρυπαντικών, η οποία ευνοήθηκε μεν από την αύξηση της ζήτησης καθαριστικών προϊόντων για το σπίτι, αντιμετώπισε δε προκλήσεις λόγω της κρίσης στην τουριστική αγορά, στη δραστηριότητα επαγγελματικού καθαρισμού που αναπτύσσει μέσω θυγατρικής.

Με την επανεκκίνηση της οικονομίας, η ζήτηση για απορρυπαντικά ορθολογικοποιείται ενώ ανακάμπτουν οι προσδοκίες για τη δραστηριότητα που επηρεάζεται από τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η Rolco Βιανίλ, εταιρεία της οικογένειας Σουρουλίδη, με δραστηριότητα από το 1948, έχει αναπτύξει μερικά από τα πιο γνωστά σήματα της ελληνικής αγοράς όπως το ROL και το AVA (το οποίο ανήκει σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της Σαράντης) και πιο πρόσφατα η σειρά Planet.

Πέρα από τα απορρυπαντικά αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στο εργοστάσιό της στον Αγ. Ι. Ρέντη στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και συνεργασίες με πολυεθνικές, ενώ έχει επεκταθεί πλέον και στον κλάδο επαγγελματικού καθαρισμού και υγιεινής, με έμφαση στους κλάδους εστίασης και τουρισμού.

Ουσιαστικά αξιοποίησε την εδραιωμένη παρουσία που είχε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια στην επαγγελματική αγορά των απορρυπαντικών και καθαριστικών, με το τμήμα “Rolco B2B”. Η δραστηριότητα αναπτύσσεται μέσω της Rolco-Christeyns, ένα joint venture που δημιουργήθηκε από την ένωση του επαγγελματικού τμήματος της Rolco και της Christeyns, ενός από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών επαγγελματικού καθαρισμού.

H Rolco Βιανίλ συμμετέχει με 50% στην εταιρεία Rolco - Christeyns ΙΚΕ και πέρυσι δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Rolco Βιανίλ με τη συγκεκριμένη θυγατρική.

Οι επιδόσεις

Η Rolco Βιανίλ απασχολεί συνολικά πάνω από 160 εργαζόμενους στις δραστηριότητές της. Η διοίκησή της επιδιώκει βελτίωση του περιθωρίου κέρδους μέσω της προσπάθειας μείωσης δαπανών και κόστους. Το 2020 ο όμιλος εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών 6,78% στα 29,7 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία, που συγκεντρώνει τη δραστηριότητα απορρυπαντικών, εμφάνισε αύξηση 8,27% στα 29,1 εκατ. ευρώ.

Το κόστος πωλήσεων ανήλθε σε 22,85 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και σε 22,74 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, αυξημένο κατά 10,38% και 9,66% αντίστοιχα. Επίσης, καταγράφηκε μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους του ομίλου κατά 3,63% και αύξηση εκείνου της εταιρείας κατά 3,57% ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 60,17% και 112,07% αντίστοιχα, στα 1,97 εκατ. ευρώ και 2,23 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά αποτελέσματα παρέμειναν αρνητικά, αν και οι ζημιές περιορίστηκαν τόσο για τον όμιλο (στα 0,63 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,75 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση) όσο και για τη μητρική εταιρεία (στα 0,23 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). Οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 29,5 εκατ. ευρώ από 28,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 48,6 εκατ. ευρώ από 48,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v