Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wella Hellas: Βλέπει κέρδη στα vegan και επεκτείνεται στο retail

Στα 14 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021 με ζημιές. Στο 12% η αύξηση του κόστους πωλήσεων.

Wella Hellas: Βλέπει κέρδη στα vegan και επεκτείνεται στο retail

Κοντά στο στόχο της για διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης το 2022, μετά τη σταθεροποίηση του τζίρου πέρυσι, φέρεται να είναι η Wella Hellas, η οποία ενσωματώνει από 1η Ιουλίου στο χαρτοφυλάκιό της τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης Wella που είχε αναλάβει η Σαράντης στο πλαίσιο συμφωνίας με την Coty.

Η γνωστή εταιρεία βαφών, προϊόντων styling και επαγγελματικών προϊόντων για τα μαλλιά, σχεδιάζει επέκταση του δικτύου πωλήσεών της με φυσικά σημεία πώλησης αλλά και διαδικτυακά, δεδομένης της νέας τάσης που αναδείχθηκε με την πανδημία η οποία εδραιώνεται και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Επιπλέον, η διοίκηση της Wella Hellas στοχεύει στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με προϊόντα υψηλής απόδοσης όπως vegan, cruelty-free και ανακυκλώσιμα, καθώς αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στα κέρδη.

Η εταιρεία είναι προσηλωμένη μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη των πωλήσεών της, στην περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών. Εν μέσω πανδημίας οι πωλήσεις αποδείχθηκαν ανθεκτικές αλλά επηρεάστηκε η κερδοφορία. Η χρήση 2021 έκλεισε (31.6.2021) με κύκλο εργασιών στα 14 εκατ. ευρώ, σχεδόν στα επίπεδα του 2020, αν και η διαταραχή στην παγκόσμια τροφοδοτική αλυσίδα έφερε αύξηση του κόστους πωλήσεων κατά 12%, στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης οι εμπορικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 2,1 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν σε 7,4 εκατ. ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και το αποτέλεσμα προ φόρων γύρισε αρνητικό, ήτοι ζημιές 66 χιλ. ευρώ από κέρδη περίπου 262 χιλ. ευρώ. Το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 66 χιλ. ευρώ από κέρδη περίπου 262 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση διαμορφώνεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν σε 3,1 εκατ. ευρώ από 2,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται επίσης ότι η Wella Hellas από τον Δεκέμβριο του 2020 είναι ανεξάρτητη οντότητα, καθώς δεν ανήκει πλέον στον όμιλο Coty, που μεταβίβασε τις κατηγορίες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων professional beauty και retail hair σε νέα εταιρεία. Ειδικότερα, στον νέο όμιλο εταιρειών Wella, που βρίσκεται υπό την ομπρέλα του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου KKR μεταβιβάστηκαν τα εμπορικά σήματα Wella, Clairol, OPI και ghd.

Η KKR είναι πλειοψηφών μέτοχος με 60% της νέας εταιρείας Wella Company ενώ με 40% συμμετέχει η Coty. Κάπως έτσι η Wella ανεξαρτητοποιήθηκε για πρώτη φορά από το 2003 όταν είχε εξαγοράσει την παγκόσμια δραστηριότητά της η P&G. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους σε 100 χώρες, με εκτιμώμενα καθαρά έσοδα 2,3 δισ. δολ..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v