Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H AXIA Ventures Group Financial Advisor της Nexi στην συνεργασία με Alpha Bank

Το κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Alpha Bank και Nexi, που σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας της Nexi Payments Greece, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2022.

H AXIA Ventures Group Financial Advisor της Nexi στην συνεργασία με Alpha Bank

Η Nexi και η Alpha Bank ανακοίνωσαν στις 4 Ιουλίου ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μετασχηματισμό του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών στην Ελλάδα σηματοδοτώντας την έλευση μιας νέας εποχής ψηφιακών πληρωμών στη χώρα. Οι δύο Όμιλοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία «Nexi Payments Greece», που στοχεύει στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων για εμπόρους, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική αγορά. H AXIA Ventures Group («AXIA») ενήργησε ως Financial Advisor της Nexi σε σχέση με τη συναλλαγή.

Το κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Alpha Bank και Nexi, που σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας της Nexi Payments Greece, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2022. Η Nexi κατέχει ποσοστό 51% στη νέα εταιρεία, ενώ η Alpha Bank, μέσω της υπογραφής μακροπρόθεσμης σύμβασης προώθησης και διανομής, παραμένει προσηλωμένη στον τομέα αποδοχής πληρωμών και αποτελεί τον αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων και υπηρεσιών της νέας εταιρείας στην ελληνική αγορά, μέσω του εκτεταμένου Δικτύου Καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Oι ψηφιακές πληρωμές αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά, παρέχοντας ταχύτερη, ευκολότερη και ακόμη πιο ασφαλή εμπειρία για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις, μέσω της παροχής εργαλείων άμεσης χρήσης , που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των πληρωμών των πελατών. Η Nexi Payments Greece επιδιώκει να συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας πληρωμών χωρίς μετρητά, ενισχύοντας την ψηφιοποίηση, απλοποιώντας τις συναλλαγές και φέρνοντας τους εμπόρους και τους καταναλωτές ένα βήμα πιο κοντά σε μία νέα εποχή πληρωμών.

Ο κ. Marco Figus, Managing Director & Head of Italy της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Η AXIA έχει την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπεί τη Nexi σε αυτή τη σημαντική διασυνοριακή συναλλαγή που θα μεταμορφώσει το τοπίο ψηφιακών πληρωμών για την Ελλάδα στο μέλλον. Οι ομάδες μας στο Μιλάνο και την Αθήνα εργάστηκαν απρόσκοπτα με τις ομάδες της Nexi για να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας, κάτι που αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Nexi στην Alpha Bank, στους πελάτες της και στην ανάπτυξη της αγοράς στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v