Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Κατάρ, ΗΑΕ και Αυστρία στοχεύει η Uworc το 2023

Σύμφωνα με την online πλατφόρμα, η μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία εντοπίζεται στις ειδικότητες: υπάλληλοι σέρβις (18%), καμαριέρες (16%), μάγειρες (11%), υπάλληλοι μπαρ (9%).

Σε Κατάρ, ΗΑΕ και Αυστρία στοχεύει η Uworc το 2023

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αυστρία δρομολογεί εντός του 2023 η online πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού Uworc, η οποία επιχειρεί να δώσει λύση σε ένα από τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα εκείνα μετά από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την τεράστια έλλειψη προσωπικού. 

«Η πλατφόρμα που έχουν αναπτύξει προτείνει και εφαρμόζει αειφόρες, βιώσιμες, καινοτόμες αλλά και ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα της έντονης έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι εποχιακές επιχειρήσεις φιλοξενίας», επεσήμανε ο Πάρης Οικονόμου, ιδρυτής της Uworc, η οποία έχει ήδη παρουσία σε Ολλανδία και Αυστρία. 

Ηδη η start-up, που τον Αύγουστο συνεργαζόταν ήδη με 47 εργοδότες, έχει στελεχώσει 193 θέσεις, αποκαθιστώντας επαγγελματικά περισσότερους από 3.250 εργαζομένους. Μεταξύ, μάλιστα, των εργοδοτών που έχουν προσεγγίσει την εταιρεία για στελέχωση βρίσκονται και ηχηρά ονόματα που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως η Mandarin Oriental, η Ritz-Carlton και η Jumeirah.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Uworc, η οποία πλέον είναι στον «αέρα», οι ξενοδόχοι εντοπίζουν τη μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού στις ειδικότητες: υπάλληλοι σέρβις (18%), καμαριέρες (16%), μάγειρες (11%), υπάλληλοι μπαρ (9%) και υπάλληλοι υποδοχής (7%). Αντίστοιχα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων αναζητούν κατά βάση μάγειρες (36%), υπαλλήλους λάντζας (22%), υπαλλήλους σέρβις (21%), διανομείς (7%) και υπαλλήλους μπαρ (7%). 

Ως προς τις περιοχές που καταγράφεται η μεγαλύτερη ζήτηση, η Μύκονος (46%) βρίσκεται στην κορυφή, με την Αθήνα να έπεται (22%), και το Μέτσοβο (5%), τη Μάνη (5%) και τη Χαλκιδική (5%) να ακολουθούν. Ελλειψη προσωπικού εντοπίζεται επίσης στη Σαντορίνη, στη Λευκάδα, στην Τήνο, στη Νάξο, στην Ιεράπετρα, στη Λήμνο και στη Σέριφο. Η συντριπτική πλειονότητα των βιογραφικών που λαμβάνει η Uworc (65,81%) προέρχεται από αγγελίες και το 34,19% από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. 

Πώς λειτουργεί

Μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας Uworc, εργοδότες και προσωπικό αλληλεπιδρούν αρχικά σε ένα online περιβάλλον, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, εκπαιδεύονται και αξιολογούνται. Ενας από τους βασικούς στόχους της Uworc είναι να εξασφαλίσει στους εργαζόμενους που θα βρουν δουλειά μέσω της πλατφόρμας συνεχόμενη και εναλλασσόμενη εργασία χειμώνα - καλοκαίρι, παρέχοντάς τους παράλληλα εκπαίδευση και δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης.

Η λειτουργία της πλατφόρμας εδράζεται σε τρεις καινοτομίες, τον βαθμό καταλληλότητας για την κάλυψη μιας θέσης εργασίας, την αμφίδρομη αξιολόγηση-βαθμολογία και τη διαχείριση πολλαπλών επιχειρήσεων. Ετσι, λοιπόν, κάθε εργαζόμενος λαμβάνει έναν προσωπικό βαθμό καταλληλότητας για κάθε ανοιχτή θέση εργασίας μέσω ειδικού μαθηματικού τύπου/αλγόριθμου σε συνεργασία με εξειδικευμένα δεδομένα από την ομάδα της Uworc. H βαθμολογία αυτή εξασφαλίζει στη Uworc άμεση πρόσβαση στα πιο κατάλληλα βιογραφικά για να ταιριάξει τον ιδανικό εργαζόμενο γρήγορα και αποτελεσματικά. Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου συνεργασίας, ο εργαζόμενος πρέπει να συμπληρώσει μια εξειδικευμένη φόρμα αξιολόγησης ως προς τον εργοδότη για το πόσο πληροί τα πρότυπα της Uworc και αντίστοιχα ο εργοδότης ως προς την επίδοση του εργαζόμενου στην εκάστοτε θέση, ενώ κάθε εργοδότης έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται την στελέχωση για όλους του τύπους των επιχειρήσεων που διαθέτει από έναν λογαριασμό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v