Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεβεντέρης: Πουλάει το ακίνητο στον Πειραιά

Ήδη μετά από συντονισμένες ενέργειες, η πώληση του ακινήτου του Πειραιά τελικά δρομολογήθηκε και η εταιρεία συμφώνησε την πώλησή του σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, γνωστοποιεί η διοίκηση. Ζημιογόνο το 2022.

Λεβεντέρης: Πουλάει το ακίνητο στον Πειραιά

Σε μείωση πωλήσεων και σε μια ακόμη ζημιογόνο χρήση υποχρεώθηκε πέρυσι η συρματουργία Λεβεντέρης, καθώς η εισηγμένη εταιρεία είδε τον κύκλο εργασιών της να μειώνεται από το 1,07 στο 1,004 εκατ. ευρώ και το ύψος της ζημίας να διευρύνεται από τις 433 στις 603 χιλ. ευρώ.

Στις 31/12/2022 τα ίδια κεφάλαια της ιστορικής εταιρείας υποχώρησαν στα 3,7 εκατ. ευρώ, ο καθαρός της δανεισμός διαμορφώθηκε στα 2,48 εκατ. ευρώ και το κεφάλαιο κίνησής της ήταν αρνητικό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η διοίκηση της εταιρείας έχει έρθει σε συμφωνία για την πώληση του ακινήτου που διαθέτει στον Πειραιά, ενώ προτίθεται να αξιοποιήσει και τα άλλα ακίνητά της προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της και έτσι να ενισχύσει τις λειτουργικές της κινήσεις στην αγορά, που φαίνεται να παρουσιάζει ανοδικές προοπτικές (αύξηση επενδύσεων στην οικονομία).

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας αναφέρεται σε: Πρώτον, δρομολόγηση της καλύτερης αξιοποίησης των ακινήτων της εταιρείας με σκοπό την απόκτηση της αναγκαίας ρευστότητας για την εξυγίανση των οικονομικών της μεγεθών. Ήδη έχουν ανατεθεί σε μεσίτες όλα τα κτίρια της εταιρείας σε Αθήνα και Βόλο, με προτεραιότητα το κτίριο του Πειραιά, το οποίο είναι ελεύθερο βαρών. Ήδη μετά από συντονισμένες ενέργειες η πώληση του ακινήτου του Πειραιά τελικά δρομολογήθηκε και η εταιρεία συμφώνησε την πώλησή του σε ενδιαφερόμενο επενδυτή και αναμένουμε την τελική υλοποίηση της συμφωνίας εντός των προσεχών μηνών.

«Η πώληση του ακινήτου του Πειραιά, ιδιαίτερα σημαντικής αξίας, για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε εξόφληση των τραπεζικών δανείων και άρση των υποθηκών από τα υπόλοιπα κτίρια της εταιρείας, με σκοπό την περαιτέρω αξιοποίησή τους με ενοικίαση ή πώληση, δεδομένου ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, κυρίως για τα ακίνητα της ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ. Πάντως, η μη τελεσφόρηση της ανωτέρω περιγραφόμενης πώλησης (του ακινήτου στον Πειραιά) και η μη άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, θα μπορούσε να αναιρέσει τις δυνατότητες της εταιρείας να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης.

Δεύτερον, την προσπάθεια καλύτερης διείσδυσης στην αγορά με συμμετοχή σε διαγωνισμούς οι οποίοι έχουν ήδη προκηρυχθεί σε Ο.Λ.Π, Ο.Λ.Θ και ΔEΗ στους οποίους αναμένει η διοίκηση ότι η εταιρεία θα είναι μειοδότης. Επίσης, η ταμειακή άνεση την οποία θα αποκτήσει σύμφωνα με τα ανωτέρω θα της δώσει τη δυνατότητα να διαθέτει επαρκή αποθέματα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των πωλήσεων.

Και τρίτον, θα συνεχιστεί η εκκαθάριση των αποθεμάτων από βραδέως κινούμενα προϊόντα, η οποία άρχισε το 2022. Παράλληλα με τις προσπάθειες αυτές η διοίκηση της εταιρείας αναζητά περαιτέρω λύσεις για την ενίσχυση της ρευστότητάς της, συμπληρώνοντας ότι «οι βασικοί μέτοχοι έχουν στηρίξει οικονομικά την εταιρεία και προτίθενται να τη στηρίξουν ακόμη περαιτέρω, προκειμένου να συνεχισθεί ομαλά η λειτουργία της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v