Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Performance: Μπαίνει στην Κύρια Αγορά, «ψάχνεται» για εξαγορά

Χωρίς αύξηση κεφαλαίου η «αναβάθμιση» της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ. Στο τελικό στάδιο ο σχετικός φάκελος. Τι είπε η διοίκηση στη ΓΣ για την πορεία του 2023, τα stock options και τις ίδιες μετοχές.

Performance: Μπαίνει στην Κύρια Αγορά, «ψάχνεται» για εξαγορά

Τη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας -χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη εκ του νόμου ελάχιστη διασπορά- ενέκρινε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Performance Technologies.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε η διοίκηση της εισηγμένης, ο σχετικός φάκελος βρίσκεται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και στη συνέχεια απαιτούνται η δημοσίευση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων για τη χρήση 2023, η διεξαγωγή τριών ελέγχων (εσωτερικός, εξωτερικός, νομικός) και η υποβολή του σχετικού αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εκτιμάται, ότι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και η δημοσιοποίηση των περυσινών αποτελεσμάτων ενδέχεται να γίνουν ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Performance Technologies Διονύση Χιντζίδη, η διοίκηση επέλεξε τη μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία η εταιρεία αναβαθμίζει την αξιοπιστία της, διευρύνει τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησής της και ενισχύει ενδεχομένως τη ρευστότητα της μετοχής, καθώς δίνει τη δυνατότητα επενδυτικής τοποθέτησης και σε θεσμικά χαρτοφυλάκια που σήμερα εμποδίζονται λόγω των σχετικών περιορισμών στα καταστατικά τους.

Πάντως, με την εταιρεία να διαθέτει ήδη θετικό καθαρό ταμείο (γύρω στα 6 εκατ. ευρώ στις 30/6/2023), η διοίκηση της εταιρείας απέφυγε να μιλήσει για κάποιες κινήσεις στο ορατό μέλλον που θα μπορούσαν να σχετιστούν με άντληση επιπρόσθετων κεφαλαίων. «Με τη μετάταξή μας στην Κύρια Αγορά διευρύνουμε τις χρηματοδοτικές μας επιλογές και αυτό είναι πάντα καλό» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ικανοποιητική πορεία

Σύμφωνα με τον CEO της εισηγμένης, το 2023 εξελίχθηκε ικανοποιητικά, με την εταιρεία: α) Να ενδυναμώνει το αποτύπωμά της στον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες, ενεργειακοί και τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, βιομηχανίες, κ.λπ.) β) Να αναλαμβάνει τις πρώτες συμβάσεις σε δημόσια έργα και να συνεχίζει να διεκδικεί και άλλα γ) Να αποκτά συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Tracy και να διεκδικεί τη συμμετοχή της σε άλλα τρία Κοινοτικά ερευνητικά προγράμματα.

Παράλληλα, η Performance Technology έμφαση έχει δώσει έμφαση στο μέτωπο της κυβερνοασφάλειας (cyber security) και σε συνεργασία με τη θυγατρική της Adaptera στοχεύει είτε στην δημιουργία νέων σχετικών προϊόντων, είτε στην ενίσχυση των σημερινών λύσεων που προσφέρει η εισηγμένη. «Αν στο συγκεκριμένο κομμάτι, υπάρξει κάποια δυνατότητα εξαγοράς άλλης εταιρείας θα την εξετάσουμε με τη λογική ότι ένα συν ένα θα πρέπει να αθροίζεται πάνω από δύο» υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Stock options και ίδιες μετοχές

Στα πλαίσια της χθεσινής γενικής συνέλευσης, ψηφίστηκαν επίσης:

  • Η επέκταση για δύο χρόνια του προϋπάρχοντος προγράμματος ανταμοιβής (stock options) στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας με τη δωρεάν διανομή έως και 600.000 μετοχές (στόχος της διοίκησης είναι η διατηρησιμότητα και επιβράβευση του προσωπικού σε περίπτωση επίτευξης προκαθορισμένων στόχων και πρόθεση είναι το πρόγραμμα να απλωθεί σε δεκάδες εργαζόμενους).
  • Η δυνατότητα αγοράς έως και 156.200 νέων ιδίων μετοχών σε εύρος τιμής μεταξύ 0,10 και 12 ευρώ (δεν προσδιορίστηκε ο τρόπος χειρισμού των μετοχών αυτών, προκειμένου να υπάρξει ευελιξία από την πλευρά της διοίκησης). Ήδη, η Performance Technologies κατέχει κάτι λιγότερο από 44.000 ίδιες μετοχές με μέσο κόστος κτήσης (3,64 ευρώ) πολύ χαμηλότερο σε σχέση την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση της διοίκησης αφορούσε τη δυνατότητα απόκτησης έως 56.200 νέων ιδίων μετοχών, ωστόσο η γενική συνέλευση αποδέχτηκε (κατά πλειοψηφία) την πρόταση του βασικού μετόχου της εισηγμένης (δεν μετέχει στο Δ.Σ.) για αύξηση του παραπάνω αριθμού κατά εκατό χιλιάδες τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v