Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία από τη Motor Oil

Ενισχύει την παρουσία της στη χώρα η εισηγμένη. Σε συνεργασία με θυγατρική της Premium Energy η εξαγορά των δύο φωτοβολταϊκών, ισχύος 86 MW. Το προφίλ του ρουμανικού ομίλου και η ανακοίνωση της ΜΟΗ στο Χρηματιστήριο.

Εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία από τη Motor Oil

Σε εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία, με ισχύ 86 MW, προχωρά η MORE, θυγατρική της Motor Oil, από κοινού με την Alive Renewable Holding, μέλος του ομίλου Premier Energy.

Σύμφωνα με τη ρουμανική ιστοσελίδα profit.ro, τα δύο έργα, τα οποία φέρουν και μπαταρίες συνολικής ικανότητας 18 MWh, προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2025.

H Alive Renewable Holding Limited είναι επενδυτικό όχημα του ρουμανικού ομίλου Premier Energy, μιας καθετοποιημένης ενεργειακής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά πράσινης ενέργειας στην περιοχή, έχοντας επεκταθεί και στη Μολδαβία.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Premier Energy διαθέτει συνολικά ένα portfolio με έργα ΑΠΕ πάνω από 1.000 MW, τόσο αιολικά όσο και φωτοβολταϊκά, σε διαφορετικές φάσης ανάπτυξης. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στη Ρουμανία, διαχειριζόμενος ένα δίκτυο διανομής άνω των 3.600 χλμ., καθώς επίσης κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, με μερίδιο αγοράς άνω του 70%.

Στην περίπτωση της MORE, οι εξαγορές έρχονται να ενισχύσουν το διαθέσιμο χαρτοφυλάκιο των 839 MW έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Motor Oil ανακοινώνει «τη συμμετοχή της θυγατρικής της εταιρείας MORE με ποσοστό 49% σε κοινοπρακτικό σχήμα (Joint Venture) του οποίου μέτοχος πλειοψηφίας με ποσοστό 51% είναι η Alive Renewable Holding Limited. Η τελευταία είναι θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου εταιρείας PREMIER ENERGY PLC.

Η κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 86 MW που θα είναι συνδεδεμένοι με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας χωρητικότητας 18 MW και θα ευρίσκονται στην περιοχή της κομητείας Buzău στη Ρουμανία. H ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων τοποθετείται το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την κατασκευαστική πορεία των δύο παραπάνω έργων με μεταγενέστερες ανακοινώσεις ή μέσω των ενδιάμεσων και ετήσιων οικονομικών εκθέσεων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v