Πρόγραμμα «Ηλιοπροστασίας» σε νησιά από Blue Star

Αγκυρα σε μικρά και απομακρυσμένα νησιά της χώρας για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιοπροστασίας», με στόχο την ενημέρωση για τον κίνδυνο από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, έριξαν τα πλοία της Blue Star.

Πρόγραμμα «Ηλιοπροστασίας» σε νησιά από Blue Star
Αγκυρα σε μικρά και απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιοπροστασίας», το οποίο είχε ως στόχο του την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τον κίνδυνο από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, έριξαν τα πλοία της Blue Star Ferries.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασίας» πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2008 στην Αμοργό, στην Τήλο, στη Νίσυρο και στην Αστυπάλαια, ενώ θα επισκεφθεί στο προσεχές μέλλον και τη Δονούσα.

Σημειώνεται, ότι κεντρικό και πολύτιμο ρόλο στην ενέργεια αυτή κατείχε η Δρ. Κωνσταντίνα Φραγκιά, εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για το μελάνωμα στην Ελλάδα, η οποία μέσα από τις ομιλίες της σε παιδιά και ενήλικες παρουσίασε τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στον άνθρωπο, καθώς και τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, ώστε η πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας να αποτελεί ευεργεσία και όχι κίνδυνο για την υγεία.

Εκτός των άλλων, οι ιατροί που αποτελούσαν την ομάδα «Ηλιοπροστασίας» σε συνεργασία με τους ιατρούς των νησιών, προέβησαν σε εξετάσεις των κατοίκων με στόχο τους την λεπτομερή εξέταση δερματικών σπίλων.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν, τόσο τις ευεργετικές όσο και τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Μέσα από το παιχνίδι και το τραγούδι τα παιδιά έμαθαν για το «Φίλο τους τον Ήλιο», πώς να παίζουν και να χαίρονται μαζί του ενώ προστατεύονται. Παράλληλα, η Blue Star Ferries ανατύπωσε και μοίρασε στα παιδιά των νησιών το εκπαιδευτικό βιβλίο με τον τίτλο «Ο φίλος μου ο ήλιος».

Ακόμα, η εταιρεία διένειμε στους κατοίκους των νησιών, ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία και τους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης. Αυτά τα έντυπα θα μπορούν να τα βρίσκουν οι επιβάτες της εταιρείας στα πρακτορεία και στα πλοία της Blue Star Ferries καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως επισημαίνεται, το σύνολο των ενεργειών του προγράμματος «Ηλιοπροστασίας» που υλοποίησε η Blue Star Ferries, προσέφερε τη δυνατότητα ενημέρωσης και ιατρικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος σε γεωγραφικούς τόπους και πληθυσμούς που χαίρονται τον ελληνικό ήλιο, ενώ μέσα από την καθολική συμμετοχή των κατοίκων μεταφέρεται στην εταιρεία το έναυσμα για την περαιτέρω συνέχισή του.

Τέλος, τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών που υλοποιούνται στα νησιά που εξυπηρετεί η Blue Star Ferries, αφού ήδη επί σειρά ετών βρίσκεται διακριτικά δίπλα σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Φιλανθρωπικά και Κοινωφελή ιδρύματα, Μητροπόλεις, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, την Ιατρική επιστημονική κοινότητα, με μόνο στόχο τη διευκόλυνση και την άμεση παροχή στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v