Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συνεργασία ΜIG, MPB και Wind

Η MIG, η MPB και ο όμιλος WIND Ελλάς ανακοινώνουν τη συμφωνία για συνεργασία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματικοί "στόχοι".

Στρατηγική συνεργασία ΜIG, MPB και Wind
Η Marfin Investment Group (MIG), η Marfin Popular Bank (MPB) και ο όμιλος WIND Ελλάς ανακοινώνουν τη συμφωνία τους για μια ευρεία στρατηγική συνεργασία προκειμένου να εκμεταλλευτούν από κοινού τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η στρατηγική συνεργασία των τριών ομίλων βασίζεται στο κοινό τους όραμα για προσφορά υπηρεσιών σύγκλισης στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική και στην ανάπτυξη εξελιγμένων τραπεζικών υπηρεσιών βασιζόμενες σε τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας που θα τους επιτρέψουν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη και τελικά να διαμορφώσουν νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τραπεζικών υπηρεσιών.

Με τη συνεργασία των ομίλων σε εμπορικό επίπεδο καθώς και στους τομείς μάρκετινγκ και τεχνολογίας, η συμφωνία επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών (σταθερή & κινητή τηλεφωνία, μετάδοση δεδομένων) αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της SingularLogic, θυγατρικής εταιρείας της MIG στην αγορά της πληροφορικής καθώς και τη δυναμική παρουσία των τριών ομίλων στη ΝΑ Ευρώπη.

Η MIG είναι σήμερα ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη, έχοντας μεταξύ άλλων 52 χιλιάδες εργαζόμενους, 10 χιλιάδες προμηθευτές, και μια συνολική βάση πελατών που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια σε 40 χώρες.

Η MPB είναι, επίσης, ένας από τους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους στη ΝΑ Ευρώπη, προσφέροντας ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και άλλες δυναμικά αναπτυσσόμενες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Έχει καθιερωθεί σε 13 χώρες, με ένα εκτεταμένο δίκτυο 477 τραπεζικών καταστημάτων και περισσότερους από 8,000 εργαζομένους.

Αντίστοιχα ο όμιλος της WIND Ελλάς εξυπηρετεί στην Ελλάδα περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια πελάτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ως ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός φορέας μετά και την εξαγορά της Tellas, διαθέτοντας 400 καταστήματα WIND σε όλη την χώρα.

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα επιδιώξουν από κοινού η WIND Ελλάς, η MIG και η MPB, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας τους, αφορούν στους εξής, κατ' αρχάς, τομείς:

1. δημιουργία κοινής προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πληροφορικής για την αγορά των επαγγελματιών, καθώς και των μικρομεσαίων αλλά και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ομίλου MIG και της MPB.

2. δημιουργία εμπορικών προσφορών που θα αξιοποιούν επιμέρους brand εταιρειών του ομίλου MIG

3. συνέργιες σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, μέσω των εκτεταμένων σημείων παρουσίας της MIG και της MPB

4. συνέργιες στη λιανική αγορά, μέσω δημιουργίας shop-in-shop και kiosk-in-shops, καθώς επίσης και διανομή των προϊόντων και υπηρεσιών των τριών ομίλων μέσω των δικτύων διανομής που διαθέτει κάθε όμιλος

5. συνεργασία της WIND με τη MIG σε έργα Πληροφορικής της πρώτης

6. παράλληλα, θα συνεργαστούν για τη δημιουργία υπηρεσιών mobile banking

Με την προώθηση αυτών και άλλων μελλοντικών πρωτοβουλιών
η MIG, η MPB και η WIND Ελλάς στοχεύουν στη δημιουργία σημαντικής αξίας για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους των ομίλων τους. Αποκτούν τη δυνατότητα να αντλήσουν μεγάλα οφέλη μέσω υπαρχόντων ευκαιριών σε μια αγορά που απαιτεί όλο και περισσότερο σύγκλιση και καινοτομία στις λύσεις ICT.

Ο κ. Ιωάννης Καρακαδάς, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της MIG δήλωσε:

"Σήμερα, ο όμιλος MIG κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην εκπλήρωση των σχεδίων του για την είσοδό του στην ελκυστική αγορά τηλεπικοινωνιών, και αισθανόμαστε βέβαιοι για τις προοπτικές της συνεργασίας μας με έναν από τους δυναμικότερους και καινοτομικούς ομίλους τηλεπικοινωνιών στη ΝΑ Ευρώπη με τον οποίο μοιραζόμαστε παρόμοιες απόψεις και από κοινού μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά. Η MIG έχει κάνει μια προσεκτική αξιολόγηση της τοπικής αγοράς τηλεπικοινωνιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτή τους προηγούμενους 12 μήνες.

Εκτιμούμε ότι η πορεία που επιλέγουμε μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά αυτήν την περίοδο, ελαχιστοποιώντας τους επενδυτικούς κινδύνους σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό μακροοικονομικό περιβάλλον".

Ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος της MPB δήλωσε:

"Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου τα κανάλια παροχής τραπεζικών υπηρεσιών συνεχώς εξελίσσονται, είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω πως η MPB πρωτοστατεί ξανά, μέσα από την στρατηγική της σύμπραξη με τη WIND Ελλάς για την από κοινού ανάπτυξη και παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής και κινητής τηλεφωνίας."

Ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς σχολίασε σχετικά:
"Η δύναμη και το μέγεθος των τριών ομίλων καθιστούν αυτήν τη στρατηγική σύμπραξη ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Ως όμιλος WIND Ελλάς, επιδιώκουμε τη συνεχή ανάπτυξη, διευρύνοντας ολοένα το επιχειρηματικό μας αποτύπωμα και χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Η στρατηγική συμφωνία που συνάπτουμε με τη MIG και τη MPB εκφράζει απόλυτα αυτή τη φιλοσοφία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v