Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ματαιώνεται το deal Πειραιώς-Proton

Τη διάλυση του "αρραβώνα" ανακοίνωσαν Πειραιώς και Proton, καθώς εκρίθη από τους μετόχους και τη διοίκηση της δεύτερης ότι η προκύπτουσα από την αποτίμηση σχέση ανταλλαγής μετοχών δεν ικανοποιεί τη μετοχική της βάση.

Ματαιώνεται το deal Πειραιώς-Proton
Τη διάλυση του "αρραβώνα" που είχαν συνάψει προ 10ημέρου ανακοίνωσαν σήμερα και επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς και η Proton Bank, καθώς τελικά από τους μετόχους και από τη διοίκηση της δεύτερης κρίθηκε ότι η προκύπτουσα από την αποτίμηση σχέση ανταλλαγής μετοχών δεν ικανοποιεί τη μετοχική της βάση.

Ο αρραβώνας διαλύθηκε ουσιαστικά ήδη από την περασμένη Δευτέρα καθώς μετά και την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ελληνικές αλλά και από μία ξένη τράπεζα για την απόκτηση της Proton.

Οι επαφές μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών έχουν ξεκινήσει και στόχος της διοίκησης της Proton είναι να επιτύχει συμφωνία που να αποτυπώνει ορθότερα την καθαρή της θέση (240 εκατ. ευρώ) και τα ίδια κεφάλαιά της ( 350 εκατ. ευρώ).

---Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει ότι αποδέχτηκε αίτημα της Proton Bank και των πωλητών μετόχων και υπέγραψε σχετικό συμφωνητικό για ματαίωση της συμφωνίας εξαγοράς.

Κατόπιν αυτού, από σήμερα το πρωί διέκοψε και τις εργασίες του διενεργούμενου επιβεβαιωτικού νομικού και οικονομικού ελέγχου.

---Η ανακοίνωση της Proton Bank

Το διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank σε συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει την ένταξη της τράπεζας στο πρόγραμμα μέτρων του σχεδίου ενίσχυσης χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Κατόπιν τούτου, πρότεινε τόσο στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς όσο και στους μετόχους της, που συμφώνησαν τη μεταβίβαση του 26,9% των μετοχών τους στην Τράπεζα Πειραιώς, να ματαιώσουν τη συναλλαγή.

Η τράπεζα θα συνεχίσει την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου σε προσφορότερους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα χρόνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v