Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Προβληματισμός για στόχους 2007-10

Τη διάψευση της Jumbo προκάλεσε δημοσίευμα του Reuters με βάση τηλεφωνική συνέντευξη του CEO, κ. Τόλη Βακάκη για τις προοπτικές της εισηγμένης. Τι είπε για τους στόχους της τριετίας. Η διάψευση από την εισηγμένη.

Jumbo: Προβληματισμός για στόχους 2007-10
Τη διάψευση της Jumbo προκάλεσε δημοσίευμα του Reuters με βάση τηλεφωνική συνέντευξη του CEO, κ. Τόλη Βακάκη για τις προοπτικές της εισηγμένης.

Η Jumbo δεν είναι σίγουρη αν θα επιτύχει τους στόχους της για τα κέρδη και τις πωλήσεις την τριετία 2007-10 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας την Παρασκευή σε δηλώσεις του στο Reuters.

"Μέχρι προ της τελευταίας έξαρσης της κρίσης, λέγαμε ότι μάλλον θα πετύχουμε τους στόχους", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τόλης Βακάκης, σε τηλεφωνική συνέντευξή στο Reuters. "Αυτήν την στιγμή δεν θέλουμε να πούμε ούτε ναι, ούτε όχι. Κάποιος πάνω στον τυφώνα, δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις έτους".

Η Jumbo έχει πει ότι στοχεύει σε σωρευτική αύξηση 15% των ενοποιημένων καθαρών κερδών και πωλήσεών της την περίοδο 2007-10. Η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση 21,5% των καθαρών κερδών της, σε ετήσια βάση, στα 82,5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ο κ. Βακάκης είπε ότι οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν πάνω από 20% σε ετήσια βάση και ότι το νούμερο θα δείξει την ίδια περίπου αύξηση για τον Οκτώβριο, παρά κάποια αδυναμία στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

"Το πρώτο τρίμηνο ήταν πάνω από 20%. Ο μήνας Οκτώβριος θα κυμανθεί περίπου στο ίδιο ποσοστό, αν και έχουμε δει μια τάση, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μείωσης του ρυθμού", είπε ο κ. Βακάκης στο Reuters.

"Την (επιβράδυνση) βλέπουμε στην Ελλάδα. Δεν την βλέπουμε στην Κύπρο, εκεί έχουμε άνοδο των πωλήσεων, και δεν την βλέπουμε και στην Βουλγαρία. Και για αυτό και μας δημιουργείται και η ψυχολογία ότι πιθανόν να μην είναι κάτι το οποίο είναι χρόνιο, αλλά μεταβατικό", πρόσθεσε.

Ο κ. Βακάκης είπε ότι ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαιουχικών δαπανών 60 εκατ. ευρώ φέτος έχει ήδη διοχετευθεί στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Βουλγαρίας, καθώς η εταιρία θεωρεί ότι οι αναδυόμενες αγορές θα έχουν λιγότερο αντίκτυπο από την οικονομική κρίση σε σχέση με τις ανεπτυγμένες.

Πρόσθεσε ότι η εταιρία διαθέτει αρκετή ρευστότητα, παρά την στενότητα στις χρηματαγορές, καθώς έχει χρησιμοποιήσει ένα μικρό μόνο ποσό από το ομολογιακό δάνειο των 140 εκατ. ευρώ που έχει εκδώσει.

Ερωτηθείς για το αν η Jumbo σκέφτεται σχέδιο επαναγοράς ιδίων μετοχών, ο Βακάκης είπε: "Όχι βέβαια. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά το επενδυτικό μας πρόγραμμα. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των επενδυτών".

Η ανακοίνωση της Jumbo

Σχετικά με την συνέντευξη του κ. Βακάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας στο Reuters την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 η διοίκηση της εταιρείας θα ήθελε να επισημάνει τα ακόλουθα:

Όποιος διαβάσει το σύνολο της συνέντευξης του κ. Βακάκη θα διαπιστώσει ότι δεν ειπώθηκε τίποτε που θα μπορούσε άμεσα ή έμμεσα να κληθεί σαν προειδοποίηση για τους στόχους της τριετίας του ομίλου.

Αντιθέτως η πρώτη οικονομική χρήση του τριετούς πλάνου ήταν πάνω από τους στόχους καθώς και το πρώτο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης που θα δημοσιευθεί θα είναι σαφώς πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί.

O κ. Βακάκης διευκρίνισε ότι για να εκφραστεί μία αντικειμενική εκτίμηση για τους στόχους του ομίλου θα έπρεπε πρώτα να περιμένει κανείς τη σταθεροποίηση των αγορών και με βάση τα πραγματικά δεδομένα να επαναχαράξει νέες ή να προσαρμόσει τις υφιστάμενες στρατηγικές προς μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του ομίλου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v