Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Logismos: Πτώση στα κέρδη, αύξηση στο τζίρο

Πτώση κατά 80,5% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της Logismos το γ’ τρίμηνο του 2003, εξέλιξη που αποδίδεται από την εταιρία στις αυξημένες αποσβέσεις. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,5%.

Logismos: Πτώση στα κέρδη, αύξηση στο τζίρο
Αύξηση 10,5% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της Logismos για το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης 2003 και διαμορφώθηκε σε 2.074 χιλ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου γ’ τριμήνου του 2002 που ήταν 1.877 χιλ. ευρώ.

Τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων ανήλθαν σε 707 χιλ. ευρώ αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2002 που ήταν 661 χιλ. ευρώ.

Ωστόσο τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 20 χιλ. ευρώ έναντι 103 χιλ. ευρώ του 2002, μειωμένα κατά 80,5%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κερδοφορία της Logismos επηρεάσθηκε σημαντικά από το ποσό των αποσβέσεων, οι οποίες είναι αυξημένες λόγω και των αυξημένων επενδύσεων από την εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας.

Σημειώνεται ακόμη, ότι από την αρχή της χρήσης η Logismos πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων λογισμικού, καθώς και στην αναβάθμιση των υφισταμένων προϊόντων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Πέρα από το κύριο προϊόν που είναι το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων Momentum ERP η Εταιρεία έχει αναπτύξει νέες εφαρμογές όπως Momentum WMS (Σύστημα Διαχείρισης Αποθηκών για Βιομηχανικές Επιχειρήσεις), Momentum Budget (Σύστημα Ολοκληρωμένου και Δυναμικού Προϋπολογισμού), Momentum Ergon (Σύστημα Διαχείρισης Έργων) και Momentum e-Order (Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Παραγγελιών).

Τέλος, η Logismos στο πλαίσιο διεύρυνσης της πελατειακής βάσης, έχει συνάψει συμφωνία με την Microsoft Hellas δημιουργώντας το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο στην Βόρειο Ελλάδα για την προώθηση, εγκατάσταση και υποστήριξη των εφαρμογών ERP Microsoft Business Solutions -Navision.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v