Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Logismos: Αναθεώρηση προβλέψεων για 2003

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την τρέχουσα χρήση προχώρησε η εταιρία Logismos. Ως κύριοι λόγοι εμφανίζονται η καθυστέρηση προκήρυξης των έργων του Γ’ ΚΠΣ, καθώς και οι μετακυλίσεις εσόδων το 2004.

Logismos: Αναθεώρηση προβλέψεων για 2003
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την τρέχουσα χρήση προχώρησε η εταιρία Logismos. Ως κύριοι λόγοι εμφανίζονται η καθυστέρηση προκύρηξης των έργων του Γ’ΚΠΣ, καθώς και οι μετακυλίσεις εσόδων το 2004.

Ειδικότερα, στις νέες προβλέψεις εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί σε 3.700 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 670 χιλ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 500 χιλ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικήα ανακοίνωση, το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α., η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 10 έως 12 Φεβρουαρίου 2003, προέβλεπε για τη χρήση 2003 κύκλο εργασιών ύψους 4.696 χιλ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 1.174 χιλ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 880 χιλ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μία από τις βασικές παραδοχές κατά τη σύνταξη των προβλέψεων, τον Δεκέμβριο του 2002, ήταν και η υλοποίηση εντός του 2003 των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας” του Γ’ ΚΠΣ, το οποίο ενθαρρύνει και επιδοτεί τον εκσυγχρονισμό των πληροφορικών συστημάτων των επιχειρήσεων.

Όμως, παρά τις προβλέψεις της logismos, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην προκήρυξη του Β’ κύκλου του προγράμματος ”Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά”, με αποτέλεσμα οι προτάσεις έργων απ’ όλη την Ελλάδα να κατατεθούν στην αρμόδια αρχή μόλις την 21/11/2003.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι στον Β’ κύκλο του προγράμματος ”Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά” η Logismos συμμετέχει ως προμηθευτής σε περισσότερες από 40 προτάσεις βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, για έργα πληροφορικών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, διαχείρισης σχέσεων πελατείας, ολοκληρωμένων πληροφορικών συστημάτων κ.ά., συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν περίπου το 8% του συνολικού αριθμού των προτάσεων που υποβλήθηκαν στην εν λόγω περιοχή.

Σημαντικό μέρος του ανωτέρω προϋπολογισμού είχε συμπεριληφθεί στην πρόβλεψη της Logismos για το έτος 2003, αλλά λόγω της προαναφερθείσας καθυστέρησης στην προκήρυξη του προγράμματος, για την οποία η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη, εκτιμάται ότι η αξιολόγηση των προτάσεων δεν θα έχει ολοκληρωθεί από την αρμόδια αρχή έως τις 31/12/2003.

Συνεπώς οι τιμολογήσεις, που θα αφορούν στα έργα τα οποία θα εγκριθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2004, μετακυλίοντας έτσι τα αντίστοιχα έσοδα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα επραγματοποιούντο το 2003.

Εκ των ανωτέρω εκτιμάται ότι θα υπάρξει μόνο χρονική υστέρηση του αναμενόμενου κύκλου εργασιών της χρήσης 2003, σε σχέση με το ενημερωτικό δελτίο, καθώς τα αντίστοιχα έσοδα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρήση μετά την έγκριση του προγράμματος από την αρμόδια αρχή, καταλήγει η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v